Efter ny dødsulykke: Nu kræver politikere handling

En 52-årig kvinde døde i fredags efter en alvorlig trafikulykke i et kryds i Holløse. Nu skal der ske noget på stedet, siger to partier i byrådet.

01:37

I fredags skete det igen.

Et trafikuheld i krydset Kildevej/Askemosevej/Tibirkebro ved Holløse tæt på Tibirke med dødelig udgang.

Denne gang var offeret en 52-årig kvinde, der døde af sine kvæstelser. For cirka fem år siden var det en mand, der omkom efter en ulykke samme sted.

Læs mere om uheldet på Local Eyes

Så sent som i efteråret blev hastigheden sat ned til 60 km/t og der blev indført fuld stop fra sidevejene ud mod Kildevej. Men det har åbenbart ikke været tilstrækkeligt – og det får nu gruppeformændene Anders Gerner Frost, Nytgribskov og Bo Juel Nielsen, Soc.dem., til at kræve, at der bliver etableret en rundkørsel hurtigst muligt.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Endnu et tragisk dødsfald: Kvinde dræbt i trafikuheld

- Vi kan ikke blive ved med at stå model til det

- Alle ulykker er sket med biler, der kører fra Helsinge mod Tisvilde og bilister, der skal krydse over vejen, og ikke ser dem. Så Bo og jeg mener, at vi bør genåbne budgettet og få en rundkørsel sat på. Vi kan ikke blive ved med at stå model til de triste uheld, siger Anders Gerner Frost.

Borgmester Kim Valentin, Venstre, siger Frederiksborg Amts Avis, at det allerede står i budgettet, at det pågældende kryds skal evalueres – og han lover, at alle erfaringer indgår i den evaluering.

- Det står allerede, at vi i løbet af det næste år skal vurdere metoder til at modvirke ulykker. Så vi er allerede ved at se på det. Så kan man sige, om en rundkørsel vil modvirke ulykker, men det skal vi have eksperter ind og vurdere, hvad der er bedst. Det er klart, at der er et problem, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik