Ishøj bygger boliger til hjemløse

På trods af, at området førhen kun kunne anvendes til offentlige formål har byrådet i Ishøj nu valgt at bygge seks boliger til hjemløse.

Efter at lokalplan og kommuneplantillæg har været i offentlig høring i 10 uger, har Ishøj Byråd nu vedtaget at opføre seks boliger til hjemløse samt et fælleshus. Boligerne skal etableres på Ishøj Søvej 5 på det grønne areal lige bag det nuværende Ishøj Boldklubs klublokale.

Det skriver sn.dk.

Der er tale om boliger, som bliver bygget parvis som to sammenhængende boliger med egen indgang og have. I fælleshuset har beboerne mulighed for at mødes om fælles aktiviteter, ligesom det kommer til at fungere som kontorrum for en social vicevært, der bliver tilknyttet.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Merete Amdisen (S), har fulgt projektet, siden Udsatterådet i kommunen for halvandet års tid siden satte fokus på problemer med hjemløshed.

- Det var de udsatte selv, der pegede på, at det største problem, man havde som social udsat i Danmark, det var hjemløshed. De pegede også på, at det var et problem, vi var rigtig dårlige til at løse i Ishøj Kommune. Derfor gik vi straks i gang med at prøve at udtænke en løsning, som kunne leve op til den kritik, man havde i Udsatterådet, sagde Merete Amdisen ifølge sn.dk på et byrådsmøde onsdag.

Vil lade champagnepropper springe

- Derfor er det lige ved, at jeg har lyst til at lade champagnepropperne springe, når vi har vedtaget den her lokalplan, fordi det rent faktisk vidner om, at vi har en borgerinddragelse, og vi har et demokrati i den her by, og at det nytter noget at kaste sig aktivt ind i at ville gøre forholdene bedre, fortsatte hun.

De øvrige partier i byrådet støtter op om etableringen af boliger til hjemløse på trods af, at området førhen kun kunne anvendes til offentlige formål.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere