Hashpushere chikanerer beboere: "Hold din kæft eller flyt"

Salget foregår helt åbenlyst i og udenfor beboernes opgange.

En lokal gruppe af hashpushere på op mod 20 unge mænd chikanerer bebeboerne i Farum Midtpunkt. Hashpusherne står næsten permanent og sælger hash i flere opgange og truer beboerne.

Grupperingen har også flere gange tvunget sig adgang til opgangene ved at ødelægge sikkerhedssystemerne på dørene. 

- De har fået smadret alt, og så rykker de bare ind i forskellige opgange og erobrer dem, fortæller en beboer, der ønsker at være anonym, til TV 2 Lorry.

- Hvis man beder dem gå ud eller spørger, hvad de har at gøre her, så får du at vide, at det er deres territorium og så skal du bare holde din kæft eller flytte. 

Chikanen eskalerer

Beboeren fortæller, at gruppen har hærget det senste år, men hun føler at chikanen mod de almindelige beboere i området er eskaleret.

- Jeg kan ikke gå ud uden at blive kaldt alt muligt eller bliver antastet. 

Boligforeningen har stort set opgivet at reparere sikkerhedssystemerne på dørtelefonerne. Hver gang de reparerer et, går der en time, så har grupperingen ødelagt det igen.

En weekend ødelagde grupperingen over 30 sikkerhedssystemer. Og det er beboerne, der hver gang hænger på regning på 15.000 for et enkelt sikkerhedssystem. 

For to måneder siden gennemførte politiet en stor razzia - primært rettet mod Farum Midtpunkt. Her blev der fundet 7 kilo hash, kontanter svarende til cirka 750.000 kroner, et skarpladt skydevåben og en masse walkie talkie-udstyr.

Men beboerne har ifølge kvinden, som TV 2 Lorry har talt med, ikke kunne se den store effekt: 

- Jeg synes, de (hashpusherne red.) har været mere synlige. Meget mere synlige. Nu har de fred til at gøre, hvad de vil, fordi nu har politiet været der for et par måneder siden. 

Politiet samler beviser 

Ifølge Finn Andersen fra Nordsjællands Politi er politiet tilstede i området - dog ikke altid i uniform. For tiden bruger de mange ressorucer på at samle beviser mod grupperingen. 

- Det er jeg selvfølgelig ked af, at de (borgerne red.) har den opfattelse. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke er der. Vi har måske en lille smule svært ved at være derude, når vi er uniformeret. Så vi arbejder på flere forskellige fronter - dels efterforskningsmæssigt og dels i civil, når det er nødvendigt. 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere