Hashsalg over telefonen: "Få Helsinges bedste slasker"

I Helsinge er det nemt for borgerne at få fat i hash. En pusher sender nemlig selv beskeder om leverancer ud til de potentielle kunder.

»Giv os et kald, så leverer vi Helsinges bedste slasker«. Nogenlunde sådan står der i sms’er, som er sendt til udvalgte numre fra en mobiltelefon med et taletidskort.

En 'slasker' er slang for hash, og ordet går igen i de sms’er, som nummerets indehaver begyndte at sende ud kort før årsskiftet sidste år. I foråret blev tilbuddet genoptaget og nummeret er nu aktivt igen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

quote Giv os et kald, så leverer vi Helsinges bedste slasker

Pusher i Helsinge

Selvom tjenesten er aktiv, foregår der fortsat åbenlys gadehandel i Helsinge, som i april i år var omdannet til visitationszone, fordi konfrontationer mellem grupper af personer med tilknytning til de to stridende rockergrupper Bandidos og Gremium MC skabte utryghed i byen.

Politiet har ikke modtaget anmeldelser

Nordsjællands Politi har anholdt flere personer, men ingen af dem har været sigtet for handel med euforiserende stoffer. Vicepolitiinspektør Freddy Bech Jensen, Nordsjællands Politi, tør heller ikke sige, om den hashhandel, der tilbydes over telefonen, har sammenhæng med den åbenlyse gadehandel.

- Vi har aldrig modtaget nogen anmeldelse om hashsalg på telefon, selv om det er et fænomen, som også kendes fra andre byer, for eksempel Helsingør, hvor de såkaldte brune bude opererede, siger vicepolitiinspektør Freddy Bech Jensen, Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis.

Freddy Bech Jensen tør heller ikke sige noget om, hvorvidt stofhandlen kan have sammenhæng med de bander og banderelaterede personer, som af og til er synlige i gadebilledet.

- Jeg kan kun opfordre folk, der er vidner til stofhandel eller konfrontationer mellem banderelaterede personer o.l. til at anmelde det til politiet, siger han.

De brune bude

I Helsingør og Roskilde har man tidligere set hashsalg organiseret gennem en telefon. Her kunne borgere gennem de såkaldte 'brune bude', bestille hash via en salgstelefon, der som udgangspunkt var åben alle ugens syv dage.

I 2014 efterforskede Nordsjællands Politi de brune bude i Helsingør. I løbet af de 130 dage efterforskningen fandt sted registrede politiet ikke mindre end 10.000 handler i Helsingør by. Efterforskningen, der blandt andet bestod af aflytning, førte til, at seks af hashsælgerne blev varetægsfængslet og enkelte af dem dømt.

I både Helsingør og Roskilde sendte poltitiet efterfølgende en sms ud til de borgere der havde været i kontakt med de brune budes salgstelefon. Her blev borgerne opfordret til at henvende dem selv til politiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere