Greve får flere pædagoger for snuden af sulten vestegn: Det undrer borgmester

Mens kun én institution på den københavnske vestegn fik midler til flere pædagoger af staten til udsatte børn, fik Greve Kommune midler til hele to daginstitutioner. Set i lyset af fordelingen undrer det borgmesteren.

I Greve glæder borgmester Pernille Beckmann sig over, at to institutioner i den nordlige del af kommunen nu kan se frem til flere pædagoger til udsatte børn.

- Det er super vigtigt. Jeg glæder mig over, at regeringen nu kigger mod dagsinstitutionsområdet. Det er jo vigtigt for vores børn, for det er dem, der skal løfte vores fremtid. Så det er super vigtigt, når vi har de her institutioner, som er lidt mere udfordret end andre, at de så får mulighed for at få lidt hjælp, siger Pernille Beckmann, V., til TV 2 Lorry.

Midlerne, som dagsinstitutionerne har fået del i, er en del af en pulje på i alt en kvart milliard kroner, staten har møntet på at styrke indsatsen overfor udsatte børn.

I Greve har institutionerne fået i alt næsten seks millioner kroner, som skal fordeles på fem pædagoger, der skal understøtte læring, trivsel og udvikling for børn, som ikke er lige så udviklede, som deres jævnaldrende.

Men Greve Kommune er blandt de heldige. Hele ni af kommunerne på den københavnske vestegn, der deler kommunegrænse med Greve, havde nemlig også søgt om midler til udsatte børn.

Her fik kun én dagsinstitution i Rødovre del i puljen. Det fik politikeren Mattias Tesfaye, Soc.Dem., til at kalde fordelingen af de mange penge for en "skandale".

- Vi har aftalt at bruge en kvart milliard skattekroner på at ansætte flere pædagoger hos de institutioner, der har de største sociale udfordringer. Og så afviser man alle ansøgninger fra vestegnen - det, synes, jeg er en skandale, sagde Mattias Tesfaye i den forbindelse til TV 2 Lorry. 

Pædagogernes Forbund, BUPL, forstår ikke prioriteringen.

"Hvad har de skrevet i deres ansøgning?"

Hos borgmesteren i Greve kommer fordelingen også bag på hende. For vel havde institutionerne i kommunen brug for pengene. Men ikke nødvendigvis meget mere end hos nabokommunerne mod nord.

- Jeg kan godt se, at vi lægger os op ad nabokommuner, hvor man ikke har fået midler. Men jeg tror ikke, at vi er særligt udfordret i forhold til andre vestegnskommuner, siger Pernille Beckmann og uddyber:

- Men jeg kan da spørge mig selv om, hvad de har skrevet i deres ansøgning, som har gjort, at de ikke har fået en andel i de her penge. 

I Greve ligger de to dagsinstitutioner, som har fået del i puljen, i den nordlige del af kommunen. Her er der særlige udfordringer med social arv og integration, lyder det fra borgmesteren.

- Vi har lagt vægt på, at vi har nogle daginstitutioner i den nordlige del af kommunen, som ligger i områder, hvor der er en stor del almene boliger. Og så har vi Askerød (tidligere ghetto, red.) liggende meget tæt op ad, som også har en del børn, derskal integreres ordentligt i det danske samfund, siger Pernille Beckmann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik