Stjålet turistbus fundet: Serbisk mand er varetægtsfængslet

Den stjålne belgiske turistbus, der forsvandt sporløst fra København i august, er fundet. En serbisk mand er anholdt, men politiet søger medgerningsmænd.

I slutningen af august måned blev Københavns Politi sat på en særlig opgave af højeste prioritet. En belgisk turistbus var blevet stjålet på Vesterbro i København - og det gav anledning til bekymring. 

Bussen blev af vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi betragtet som "most wanted", politiet brugte sågar helikopter i arbejdet med eftersøgningen af den forsvundne bus. 

Her ses den belgiske bus, der blev stjålet
Her ses den belgiske bus, der blev stjålet

Frygten var, at bussen ville blive brugt til et terrorangreb, som det er set i andre dele af Europa, hvor større køretøjer er blevet kørt ind i menneskemængder på tæt befolkede områder.

Politiet havde dog ingen spor, der pegede i retning af andet end simpelt brugstyveri. 

Fundet langt fra Vesterbro

Nu er der imidlertid nyt i sagen efter bussens snart to måneders forsvinden.

Bussen er nemlig fundet i Kvistgård ved Helsingør, oplyser den vagthavende i Dommervagten i Københavns Byret til Ritzau.

En serbisk mand, der har bopæl i Valby, blev lørdag anholdt af politiet. Manden er nu varetægtsfængslet i 15 dage for tyveri af turistbussen.

Ifølge Ritzau menes manden at stå bag organiseret tyveri af busser, der fragtes videre til udlandet. Københavns Politi efterlyser samtidig flere medgerningsmænd, der er indblandet i tyveriet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik