Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix

Dommervagten i København Foto: Scanpix

1 af 2

Stjålet turistbus fundet: Serbisk mand er varetægtsfængslet

Den stjålne belgiske turistbus, der forsvandt sporløst fra København i august, er fundet. En serbisk mand er anholdt, men politiet søger medgerningsmænd.

I slutningen af august måned blev Københavns Politi sat på en særlig opgave af højeste prioritet. En belgisk turistbus var blevet stjålet på Vesterbro i København - og det gav anledning til bekymring. 

Bussen blev af vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi betragtet som "most wanted", politiet brugte sågar helikopter i arbejdet med eftersøgningen af den forsvundne bus. 

Her ses den belgiske bus, der blev stjålet

Frygten var, at bussen ville blive brugt til et terrorangreb, som det er set i andre dele af Europa, hvor større køretøjer er blevet kørt ind i menneskemængder på tæt befolkede områder.

Politiet havde dog ingen spor, der pegede i retning af andet end simpelt brugstyveri. 

Læs også Politiet leder efter stjålen bus med helikopter

Fundet langt fra Vesterbro

Nu er der imidlertid nyt i sagen efter bussens snart to måneders forsvinden.

Bussen er nemlig fundet i Kvistgård ved Helsingør, oplyser den vagthavende i Dommervagten i Københavns Byret til Ritzau.

En serbisk mand, der har bopæl i Valby, blev lørdag anholdt af politiet. Manden er nu varetægtsfængslet i 15 dage for tyveri af turistbussen.

Ifølge Ritzau menes manden at stå bag organiseret tyveri af busser, der fragtes videre til udlandet. Københavns Politi efterlyser samtidig flere medgerningsmænd, der er indblandet i tyveriet. 

Læs også Politi leder stadig talstærkt efter stjålet bus