Fra venstre: Isabella Sara Sarcher (DF), Maria Gudme (S) og Camilla Søe (V) Foto: Simone Basse

Fælles front for ungdommen: Politikere vil give Region H ungt spark

Tre politikere vil have mere fokus på ungdommen i Region Hovedstaden. På tværs af partier vil de tage kampen op mod embedsmænd og gamle politikere.

De er unge, de er spændte, og de er fra tre forskellige partier. Alligevel har de ét fælles mål; de vil rigtig gerne reformere Regionsrådet i Region Hovedstaden - gøre det ungt og interessant for de unge.

De unge er stort set væk i debatten, og alt handler om systemer og processer

Camilla Søe, V, Regionsrådskandidat

Sådan lyder budskabet fra de tre politikere Camilla Søe , V, Isabella Sara Sarchar, DF, og Maria Gudme, S, der alle stiller op til Regionsrådsvalget i Region Hovedstaden.

På trods af de åbenlyse partipolitiske forskelle, har de unge kandidater en del til fælles. De er alle repræsentanter for en ungdomskultur, hvor de fleste synes, at regionsrådene er kedelige og uigennemskuelige. 

Læs også Drama i byråd: Borgmester anmelder politiker for vold

Ungdommen skal ind i Region H

Ifølge trekløveret går det udover valgdeltagelsen, og derfor har de givet hinanden hånd på, at ungdommen skal ind i regionsrådet i langt større grad end i dag.

- Vi har givet hinanden hånden på, at vi vil forandre Region Hovedstadens måde at lave politik på. De unge er stort set væk i debatten, og alt handler om systemer og processer, siger Camilla Søe.

- Vores tværpolitiske håndtryk er alvorligt ment. Bliver vi alle tre valgt til regionsrådet i Region Hovedstaden, vil vi stå sammen om at gøre op med den gamle politiske kultur, bakker Isabella Sara Sarcher op.

Vores mål er klart: Flere unge på vores alder skal kunne identificere sig med det, der foregår i Region Hovedstaden

Maria Gudme, S, Regionsrådskandidat

Ifølge kandidaterne vil det begyndende samarbejde allerede vise sig i valgkampen. Her vil de sammen besøge ungdomsuddannelser, delatge i debatter og sammen forsøge at nå ud til de unge vælgere.

- Vores mål er klart: Flere unge på vores alder skal kunne identificere sig med det, der foregår i Region Hovedstaden. De skal føle, at der bliver lyttet, at den politiske proces er gennemskuelig og interessant, og embedsværket ikke er dukkeførere for politikerne, siger Maria Gudme. 

Valget til Regionsrådet finder sted sammen med kommunalvalget den 21. november i år. 

Læs også Amin Jensen stiller op KV17: Hvidovre skal have en festuge