00:58

Video: TV 2 Lorry

Det kører for DSB: Juletog til tiden

Det er både tidspunktet julen falder på i år og vejret der har hjulpet DSB. I morgen går det løs med endnu en af de allerstørste rejsedage på året.

Juletrafikken har gledet overraskende let op til jul, til stor glæde for DSB.

Ni ud af 10 passagerer er kommet frem er kommet maks. tre minutter for sent frem, og det er en betydelig forbedring i forhold til tidligere.
Det milde vejr er en af årsagerne til, at togplanerne ikke er skredet og så er trafikken i dag strukket ud over to dage, da juleaften i år faldt på en søndag. 

Læs også Livsfarligt og ulovligt: Børn og unge færdes på togskinner

Køb en pladsbillet

Men passagerne har også en andel i, at trafikken er gledet let:

- De har hjulpet med at købe pladsbilletter. Specielt når man skal ud på en længere tur mellem København og Jylland eller Fyn er det vigtigt. For i takt med at pladsbilletterne bliver bestilt, så kan vi sætte flere vogne på vores tog. Og på den måde jurstere sådan at alle kommer med, siger Tony Bispeskov, Informationschef, DSB.

I dag er der så hviledag for DSB inden det går løs igen i morgen, hvor passagerne skal krydse regionen for at komme hjem. Også her forventer DSB at være klar:

Der er stadig massere af pladsbilletter at få, siger Tony Bispeskov, Informationschef hos DSB. - Og så har vi hele to rejsedage, d. 26. og 27. hvor folk kan komme hjem. Det hjælper også, siger han i dag. 

Læs også Medie: DSB S-tog på vej i frit udbud