Medie: DSB S-tog på vej i frit udbud

Hovedstadens afgørende kollektive trafik – DSB S-tog – kan meget snart blive solgt eller børsnoteret.

På et pressemøde onsdag formiddag i Transportministeriet vil minister Ole Birk Olesen (LA) meddele, at DSB’s S-tog bliver sendt i udbud, så private operatører kan byde ind.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

I indkaldelsen til pressemødet oplyses det: 

"Invitation til pressemøde om fremtidens togtrafik i hovedstadsområdet”. Det er regeringen, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, som er klar til mødet kl. 10.00 i ministeriet.

DSB S-tog kan ende med at blive solgt eller børsnoteret, og internationale operatører står på spring for at byde sig til, når den lukrative forretning nu bliver udbudt.

Ifølge Økonomisk Ugebrev har blandt andre MTR – en Hong Kong/ kinesisk jernbanevirksomhed – kastet sin kærlighed på den københavnske S-togs-drift. MTR driver i dag succesrige jernbanelinjer i Sverige, hvor det er kørsel for egen regning – altså uden statstilskud. Det ventes af den asiatiske togoperatør også vil byde ind på DSB S-tog, når udbudsbetingelserne bliver sendt ud.

Lukrativ forretning

Det skulle også være et åbent spørgsmål om den københavnske metrotrafik også kommer i spil. DSB har tidligere været med til at løfte den underskudsgivende transport med cirka 200 mio. kr. årligt

At DSB S-tog var og er en af de mest lukrative forretninger i DSB, fremgår af de tidligere offentlige årsregnskaber. Forretningen var tidligere placeret i et selvstændigt aktieselskab under DSB, så forretningen stort set var klar til at blive skudt ud over rampen.

Med en statslig kontraktsbetaling på en milliard kroner årligt var omsætningen sammen med billetsalg cirka 2,5 mia. kr. Overskuddet før afskrivninger rundt regnet en milliard kroner, skriver Økonomisk Ugebrev.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere