Bølgen i Solrød får en ny tilbygning. Foto: BBP Arkitekter A/S

Daginstitution udvides for 25 millioner

Daginstitutionen Bølgen gynger af glæde. De har nemlig fået tildelt 25 millioner til at udvide. BBP Arkitekter A/S skal designe bygningen.

Byrådet i Solrød har afsat 25 millioner kroner, der skal bruges på en tilbygning til daginstitutionen Bølgen. 

Projektet har både fokus på kvalitet, og samtidig tilgodeser det Bølgens unikke idrætsprofil

Tonny Lauridsen, formand for familie- og uddannelsesudvalget

- Vi vil i byrådet gerne både fastholde og tiltrække børnefamilier til Solrød Kommune med visionen om at være det bedste sted at leve og bo, og den tankegang understøtter det projekt, som vi har valgt. Projektet har både fokus på kvalitet, og samtidig tilgodeser det Bølgens unikke idrætsprofil, udtaler Tonny Lauridsen, der er formand for familie- og uddannelsesudvalget i en pressemeddelelse. 

Fem forskellige arkitektfirmaer har deltaget i konkurrencen om at få lov til at designe tilbygningen. Arktitektfirmaet BBP Arkitekter A/S snuppede sejren foran de andre konkurrenter, der måtte smide papir og pen fra sig.

Læs også Thyra Frank skamroser plejecenter

BBP Arkitekter var nemlig ifølge bedømmelseskomitéen de skarpeste til at kombinere funktionalitet og arkitektur, hvilket netop er institutionens mål. 

Bedømmelseskomitéen bestod af personale fra Bølgen samt udvalgte personer fra administrationen og direktionen. Derudover blev de assisteret af Sweco Architechts, der er Solrød Kommunes bygherrerådgiver. 

Der skal være fokus på idræt, leg og bevægelse

Daginstitutionen Bølgen får med deres udvidelse plads til 204 nye børn. 

Selve tilbygningen kommer til at blive bygget således, at der vil blive skabt mange rum i ét rum med det formål at lave en platform, hvor byens alleryngste borgere i så høj grad som muligt får mulighed for at variere de små og store fællesskaber, der kan opstå i en daginstitution. 

Bølgens overordnede pædagogiske profil sætter idræt, leg og bevægelse i højsædet, hvilket børnene kommer til at kunne mærke i et nyt multifunktionsrum. 

Læs også De ældre får klippekort til kaffe og knus

- Vi får skabt de rammer, der passer til Bølgens bevægelsesprofil. For eksempel har det været vigtigt for os med et multirum i det nye byggeri. Man kan sige, at rammerne og visionerne kommer til at gå op i en højere enhed, og vi glæder os rigtig meget til at tage det hele i brug, forklarer Helle Jørgensen, der er souschef i Bølgen. 

Hun tilføjer, at der kommer til at være langt mere fleksibilitet i dagligdagen, når Bølgen får deres nye tilbygning og dermed bliver en meget større institution. 

Etableringen af tilbygningen forventes at være færdig i efteråret 2018.