De ældre får klippekort til kaffe og knus

Beboerne på Christians Have Plejecenter får hver især et klippekort, der giver adgang til en halv times aktivitet med en kontaktperson om ugen.

I Solrød har de ældre fået tildelt en klippekortsordning til aktiviteter. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix

En ny klippekortsordning giver beboerne på Christians Have Plejecenter mulighed for at deltage i flere sociale aktiviteter og få mere hjælp til praktiske udfordringer.

En god kop kaffe, et slag kort eller en tur i biografen er blandt de tilbud, som beboerne på Christians Have Plejecenter kan vælge at bruge et klip fra deres klippekort på. 

Vi kender alle sammen betydningen af menneskelig kontakt, men i en travl hverdag kan det godt være vanskeligt at finde tid til.

Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget

- Vi kender alle sammen betydningen af menneskelig kontakt, men i en travl hverdag kan det godt være vanskeligt at finde tid til for eksempel at sætte sig ned og snakke sammen om stort og småt over en kop kaffe, siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget, i en pressemeddelelse. 

Den enkelte beboer kan helt selv vælge, hvilken type aktivitet han eller hun har lyst til at bruge sine klip på.

Læs også Solrød får et sygehus på hjul

Klippekortene giver adgang til en halv times aktivitet om ugen, men de ældre kan også vælge at sparre op, så de eksempelvis har to samlede timer på en måned. 

2,9 millioner kroner til mere ældrehjælp

Klippekortsordningen bliver finasieret af 2,9 millioner kroner, som Sundheds- og Ældreministeriet har tildelt Solrød Kommune med henblik på at øge servicen for de ældre.

De ekstra penge giver helt konkret Christians Have Plejecenter mulighed for, at de kan ansætte ekstra personale, der skal varetage lige præcis de aktiviteter, klippekortene skal bruges på. 

Ivar Haugaard-Hansen forklarer, at klippekortsordningen er med til, at beboernes kontaktpersoner nu får ekstra tid til denne del af deres samarbejde, og at klippekortet udelukkende blive brugt med respekt for den enkelte borgers lyst, evne og funktionsniveau. 

Andre udgifter eksempelvis i forbindelse med transport eller entrébilletter skal de ældre selv betale for. 

Læs også Vil bryde tabu om brystkræft: Viser ar for at hjælpe andre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik