De ældre får klippekort til kaffe og knus

Beboerne på Christians Have Plejecenter får hver især et klippekort, der giver adgang til en halv times aktivitet med en kontaktperson om ugen.

En ny klippekortsordning giver beboerne på Christians Have Plejecenter mulighed for at deltage i flere sociale aktiviteter og få mere hjælp til praktiske udfordringer.

En god kop kaffe, et slag kort eller en tur i biografen er blandt de tilbud, som beboerne på Christians Have Plejecenter kan vælge at bruge et klip fra deres klippekort på. 

quote Vi kender alle sammen betydningen af menneskelig kontakt, men i en travl hverdag kan det godt være vanskeligt at finde tid til.

Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget

- Vi kender alle sammen betydningen af menneskelig kontakt, men i en travl hverdag kan det godt være vanskeligt at finde tid til for eksempel at sætte sig ned og snakke sammen om stort og småt over en kop kaffe, siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget, i en pressemeddelelse. 

Den enkelte beboer kan helt selv vælge, hvilken type aktivitet han eller hun har lyst til at bruge sine klip på.

Klippekortene giver adgang til en halv times aktivitet om ugen, men de ældre kan også vælge at sparre op, så de eksempelvis har to samlede timer på en måned. 

2,9 millioner kroner til mere ældrehjælp

Klippekortsordningen bliver finasieret af 2,9 millioner kroner, som Sundheds- og Ældreministeriet har tildelt Solrød Kommune med henblik på at øge servicen for de ældre.

De ekstra penge giver helt konkret Christians Have Plejecenter mulighed for, at de kan ansætte ekstra personale, der skal varetage lige præcis de aktiviteter, klippekortene skal bruges på. 

Ivar Haugaard-Hansen forklarer, at klippekortsordningen er med til, at beboernes kontaktpersoner nu får ekstra tid til denne del af deres samarbejde, og at klippekortet udelukkende blive brugt med respekt for den enkelte borgers lyst, evne og funktionsniveau. 

Andre udgifter eksempelvis i forbindelse med transport eller entrébilletter skal de ældre selv betale for. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere