På tværs af religion: Borgere samlede sig til tolerancevandring

Beboerne i det københavnske boligkvarter Folehaven var torsdag aften samlet på en tolerencevandring for at skabe fællesskab på tværs af kultur og religion.

03:18

Aftenens tolerencevandring satte fokus på de positive sider af at bo i en multikulturel bydel.

Fredag er det international dag for tolerence hos FN. En dag, der er skabt for at skabe åbenhed, nysgerrighed og kommunikation på tværs af kulturer.

Ved at gå sammen og have noget at være fælles om opdager man, at der er langt mere, der forener os, end der adskiller os.

Christine Ekstrand, Initiativtager, Tolerencevandring

Flere steder her i TV 2 Lorrys sendeområde bor mennesker med forskellige baggrunde op og ned af hinanden - og oftest er det desværre med de negative historier i fokus.

Men der kan også skabes et unikt fællesskab på tværs af forskellige kulturer - og det hyldede man torsdag aften med en såkaldt tolerance-vandring i Folehaven i Valby.

- Ved at gå sammen og have noget at være fælles om opdager man, at der er langt mere, der forener os, end der adskiller os, siger initiativtager til projektet Christine Ekstrand.

Læs også Dansestævne hylder mangfoldighed: Mænd byder mænd op til dans

Dagens tolerencevandring begyndte på biblioteket i Vigerslev, inden beboerne havde et kort stop i henholdsvis den lokale moske og i Margrethekirken, hvor der efterfølgende var koncert.

På tværs af kultur og religion

Bandet, der spillede koncert, var det multikulturelle Middle East Peace Ensamble, der består af musikere med forskellige kulturelle baggrunde og forskellige religioner.

Vi er med, fordi det er godt at samles på tværs af forskellige baggrunde. Og det er spændende at lære om hinandens kulturerer.

Khaoulah Bent Lahsen, Beboer, Folehaven

Inden koncerten var der dog fællesspisning, hvor menuen bestod af medbragte retter fra dagens deltagere. 

Her var alt fra økologi til halal og fra vegetarretter til klassisk danske serveringer. Aftenen sluttede af med en marokkansk te-salon, som beboeren Khaoulah Bent Lahsen blandt andet stod bag.

- Vi er med, fordi det er godt at samles på tværs af forskellige baggrunde. Og det er spændende at lære om hinandens kulturerer, siger hun.

En anden deltager var Jytte Steen-Knudsen, der var med sammen med sin nye veninde, der ikke er kristen som hende selv, men derimod muslim.

Læs også Trusler, tilråb og hashhandel: 5 millioner skal gøre Folehaven tryg

- Jeg synes, det er dejligt og godt, at vi kan komme hinanden ved - både på tværs af kulturer og religioner, siger hun og tilføjer:

- Jeg har selv fået mig en god pakistansk veninde, som også er meget velkommen sammen med mig her i kirken. 

FNs internationale tolerancedag er blevet fejret d. 16 november siden 1995. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik