Frellsen Chokolades flødebolleproduktion Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

1.000 gratis flødeboller i Roskilde: Chokoladehus åbner ny butik

Når klokken slår 10 torsdag formiddag, åbnes dørene til Frellsen Chokolades nye fabriksbutik i Roskilde, hvor man kan se ind på chokoladefabrikken.

Et tusinde flødeboller og en mængde søde goodiebags.

Sådan lyder recepten på åbningssucces, hvis man spørger direktør i Frellsen Chokolade, Peter Frellsen.

I dag, torsdag, åbner det velkendte chokoladehus en ny butik i Roskilde, som er lidt udover det sædvanlige.

Selvom butikkens beliggenhed midt i industrikvarteret i Roskilde måske ikke er den mest oplagte, er der en særlig årsag til, at det er netop dér, den ligger.

Placeringen på Industrivej 14 er på Frellsens Chokolades fabrik, og netop derfor kaldes den nye butik for fabriksbutik. Det er nemlig muligt at kigge direkte ind på chokoladeproduktionen fra butikken.

Foruden muligheden for at se direkte ind i chokoladeproduktionen, sælger fabriksbutikken også overskudsflødeboller og andre søde sager til udsalgspriser, når der er blevet produceret for meget. 

Læs også Overvældende støtte til luknings-truet kiosk på Herlev Hospital

Bedre mulighed for fremvisninger

Hidtil har det kun været muligt at besøge fabrikken og se chokoladeproduktionen to gange om måneden. Med den nye butik bliver det i langt større omfang muligt at se på chokolademesterens arbejde.

Efter åbningen behøver man ikke længere lave aftaler om at komme forbi for at få en fremvisning. Nu kan man bare gå ind i butikken og op på førstesalen for at se ned på produktionen.

Det er desuden muligt at følge med i, hvornår de forskellige chokoladestykker laves, hvis man holder øje med Frellsens chokolades hjemmeside og Facebook-side.

Den nye fabriksbutik, der ligger på Industrivej 14 i Roskilde, åbner klokken 10.00 med rød løber og gratis søde sager. 

Læs også Halloween-mareridt: Drenge fik peberspray i stedet for slik