Albertslund opruster beredskabet efter pædofili-sag

En chokerende pædofilisag har sat sine spor i Albertslund Kommune. Flere tiltag skal forhindre en gentagelse.

Albertslund Kommune blev sidste år sendt ud i chok og sorg, da det kom frem i marts sidste år, at en nu 47-årig mandlig pædagogmedhjælper gennem flere år angiveligt har misbrugt 28 børn i en spejderklub og i den kommunale institution, han var ansat i.

I næste uge ventes der at falde dom i sagen, men Albertslund Kommune har allerede iværksat flere tiltag for at forhindre lignende situationer.

Tiltagene involverer både øget opsyn med kommunens institutioner, men også et fokus på at oplyse om, hvad man skal holde øje med, og hvad man foretager sig, hvis man har en mistanke om, at et barn er udsat for overgreb.

Derfor har Albertslund Kommune i dag også taget hul på en temadag om overgreb. 

Temadag skal ruste personale

Frem til august skal i alt 900 mennesker der beskæftiger sig med kommunens børn under 18 år igennem temadagen: Pædagoger, dagplejemødre, fodboldtrænere, musikundervisere og mange andre faggrupper.

- Ambitionen med det er jo, at mindske risikoen så meget som muligt for at sådan noget kan ske igen, siger Kristina Koch Sloth, Direktør for Børn, Sundhed & Velfærd i Albertslund Kommune.

Tiltagene sker på baggrund af en undersøgelse, kommunen fik lavet i forsommeren sidste år - altså få måneder efter, den chokerende sag så dagens lys.

Åbenhed er vigtig

Udover en temadag og mere opsyn har kommunen også revideret beredskabsplanen for, hvordan sager med mistanke om pædofili håndteres. 

Og så arbejder man på at fremme en åben kultur, hvor medarbejdere tør reagere:

- Selv det at vende det med en tæt kollega kan være svært, når vi taler om overgreb som rammer os alle sammen meget personligt, siger udviklingskonsulent i Social & Familie-afdelingen i Albertslund Kommune, Karen Højgaard Madsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere