Vallensbæk: McDonald's fyrer 15-årig - glemte mersalg

15-årig blev fyret fra McDrive-butikken hos McDonald's i Vallensbæk, fordi hun glemte at spørge tre kunder, om de også ville købe Chili Cheese Tops.

'Vil du have Chili Cheese Tops med til en tier?' Det spørgsmål glemte den 15-årige at stille til kunderne i tre biler, da hun var ansat i McDrive-butikken hos McDonald's i Vallensbæk.

I en skriftlig advarsel står der blandt andet: 'Denne advarsel får du, da du gentagne gange på din vagt i dag ikke fulgte McDonald's procedurer for mer- og opsalg?'. Nogle uger efter blev hun trukket ind på kontoret og fyret - efter knap tre måneders ansættelse.

Pigens far undrer sig i dag over, at han ikke blev inviteret med, da hans datter på under 18 år skulle overrækkes noget så alvorligt som en skriftlig advarsel.

- Det er under al kritik. Hun sidder over for to voksne mennesker uden os forældre at støtte sig til. Det har jeg det meget dårligt med, siger Christian Bjørnbo til Fagbladet 3F.

Indehaveren af McDonald's i Vallensbæk, Kaj Johansen, ønsker ikke at udtale sig i sagen. Ifølge McDonald's kommunikationsafdeling er alle advarsler efterfølgende trukket tilbage.

3F København har på vegne af den 15-årige indgået et forlig mellem parterne på 5.000 kroner.

Er det okay, at McDonald's fyrer pigen for at glemme mersalg - eller træder burgerkæden i spinaten? Vi vil gerne høre din mening på Facebook