Regeringen vil gøre nye planer for Køge Bugt Strandpark til virkelighed

I et nyt hovedstadsudspil vil regeringen udarbejde en anlægslov, som kan vække planer om Køge Bugt Strandpark til live.

Borgere på den københavnske vestegn kan i fremtiden se frem til at bruge deres fritid i en ny og forbedret udgave af Køge Bugt Strandpark.

I hvert fald hvis det står til den socialdemokratiske regering.

Onsdag fremlagde statsminister Mette Frederiksen (S) sammen med tre øvrige ministre således udspillet “Tættere på - Grønne byer og en hovedstad i udvikling.”

Heri fremgår det, at regeringen foreslår, “at udarbejde en anlægslov, som muliggør en modernisering af Køge Bugt Strandpark.”

Regeringen skriver i udspillet, at der er behov for at skabe en mere tidssvarende strandpark, der i dag har op mod 100.000 besøgende på varme sommerdage.

“Det skal være en strandpark med flere attraktive tilbud til de mange mennesker, der bruger strandparken året rundt til gå- og badeture, aktiviteter på havet, vinterbadning m.v. Og det skal være en strandpark, som også i fremtiden kan bidrage til at sikre Vestegnen mod havvandsstigninger,” lyder det i udspillet.

Kommunernes visioner indeholder blandt andet plads til mere natur, kunst, kultur og bevægelse. Illustration: NORRØN
Kommunernes visioner indeholder blandt andet plads til mere natur, kunst, kultur og bevægelse. Illustration: NORRØN

Trænger til fornyelse 

De fem kommuner langs strandparken – Greve, Ishøj, Brøndby, Vallensbæk og Hvidovre Kommuner – har i en længere periode arbejdet på planer for at modernisere strandparken.

Uden en anlægslov kunne planerne tidligere dog ikke føres ud i livet, men det kan der altså nu laves om på. Og det glæder Vallensbæk Kommunes borgmester, Henrik Rasmussen (K).

- Det er fint. Det er et projekt, vi har arbejdet på længe. Det er jo en ældre dame, som trænger til fornyelse. Der er jo også rigtig mange borgere, der har brugt tid i strandparken under coronanedlukningen i løbet af sommeren og vinteren, siger Henrik Rasmussen til TV 2 Lorry.

Vallensbæk Kommune har selv planer om at lave en ny badeanstalt og en ny mole. 

Strandpark-kommunernes visioner indeholder blandt andet mere plads til bevægelse, kunst, kultur og natur. 

En modernisering skal ske “med inspiration fra bl.a. Amager Strandpark og under hensyntagen til kystlandskabet og områdets natur,” lyder det i regeringens udspil.

Henrik Rasmussen er spændt på at se, om der også følger penge med fra regeringens side, men erkender, at kommunerne også er villige til at betale for moderniseringen af den populære strandpark.

Regeringen skal finde flertal for udspillet, før en anlægslov kan vedtages.

Køge Bugt Strandpark