Vilde lyn i nat: Voldsomme tordenbrag over København

Fire kraftige lyn slog natten til torsdag ned i København i forbindelse med et kraftigt regnvejr .

Mange københavnere vågnede med at sæt natten til torsdag, da fire kraftige lyn slog ned tæt på Københavns centrum. Bragene lød mest af alt som voldsomme eksplosioner, beretter mange af dem, som var vidner til lynene.

Lynene ramte omkring klokken 01.56 med høje strømstyrker i henhold til DMI's lynpejlere, og de slog ned på både Vesterbro, Østerbro, Christianshavn og Nørrebro.

Det kraftigste lyn med en styrke på 18.000 ampere ramte på Nørrebro tæt på Ågade mellem Nørrebro og Frederiksberg, og da det samtidig er et af de tættest beboede områder i byen, må man formode, at netop det lyn har været det mest hørte. 

Fire kraftige lyn slog ned i København omkring klokken 01.56 natten til torsdag. Det kraftigste ramte på Nørrebro tæt på Ågade.
Fire kraftige lyn slog ned i København omkring klokken 01.56 natten til torsdag. Det kraftigste ramte på Nørrebro tæt på Ågade.
Foto: TV 2

Opstod på kanten af varm og fugtig luft

Lynene og de tilhørende øresønderrivende brag kom i forbindelse med et område med intens regn, som drev op over Østdanmark fra omkring midnatstid.

På kanten af varm og fugtig luft over Østersøen og det nordøstlige Tyskland og køligere luft længere mod vest og nordvest, blev der onsdag aften dannet en klump af sammenhængdende og kraftige byger over Tyskland.

Denne klump af intens regn drev i første omgang op over Lolland og Falster, hvor man også kortvarigt fik torden omkring Nakskov. Siden drev regnen videre op over Sjælland, så man omkring Stevns og Køge Bugt og København også blev vidner til kraftig torden.

Regnen blev endda så intens over Nordsjælland, at man fik et skybrud omkring Espergærde tæt på Helsingør. På 30 minutter faldt der 17,6 millimeter regn. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

forårsvejr

Fra frost til forårsfornemmelser: Usædvanlig varme rammer i dag

vejrartikel

Kæmpe overblik: Her er 10 års vejr i din kommune

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere