Politiet indførte opholdsforbud ved kaj - så rykkede folk over på den anden side

På den ene side af vandet er der opholdsforbud, på den anden side er der ikke. "Alle rykker jo bare herover," siger badegæst.

Det gode vejr, der har ramt landet, har fået folk til at søge mod vandet.

I Københavns Nordhavn var der dog tirsdag ifølge politiets vurdering for mange samlet på samme område ved Sandkaj og Göteborgs Plads. Derfor har Københavns Politi indført et midlertidigt opholdsforbud de to steder fra tirsdag og frem til 4. juni klokken 18.

Lige på den anden side af vandet i forhold til Sandkaj ligger Marmorbyen. Og her havde flere mennesker tirsdag taget ophold ved kajen, der ikke er omfattet af opholdsforbuddet.

- Hvis de lukker derovre, giver det næsten ikke nogen mening, at de ikke lukker herovre også. For alle rykker jo bare direkte herover, når de bliver smidt væk derovre fra, lyder det fra gymnasieelev Anders Evald, som TV 2 møder på kajen ved Marmorbyen.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Sandkaj var tirsdag tom for mennesker efter forbuddet.
Sandkaj var tirsdag tom for mennesker efter forbuddet.
Foto: TV 2
Ved marmorbyen i Københavns Nordhavn er folk fortsat samlet tirsdag
Ved marmorbyen i Københavns Nordhavn er folk fortsat samlet tirsdag
Foto: TV 2

TV 2 har spurgt Københavns Politi, om de er opmærksomme på, at der er flere badegæster, der er rykket over på den anden side af vandet til Marmorbyen. Politiet svarer følgende svar på mail:

- Vi er opmærksomme på, at københavnerne søger mod forskellige pladser, når vejret er godt. Derfor har vi særligt fokus på at vejlede om og håndhæve forsamlingsforbuddet. Vi har netop udstedt et opholdsforbud på Sandkaj i Nordhavn, fordi vi kunne se, at borgerne ikke efterkom vores vejledning om at søge hen, hvor der ikke er mange mennesker. Det samme kan vi gøre andre steder i byen, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt.

De personer, som TV 2 talte med ved Marmorbyen, havde ikke set eller hørt fra politiet, som man kunne se patruljere lige på den anden side af vandet.

Fortsat tilladt at gå tur gennem zonen

Frem til 8. juni er det fortsat ikke tilladt at samles mere end 10 personer i Danmark. Herefter begynder fase 3, hvor forsamlingsforbuddet vil blive hævet til mellem 30 og 50.

Københavns Politi begrunder opholdsforbuddet ved Sandkajen og Göteborgs Plads med, at folk tager for let på corona-anbefalingerne.

- Desværre oplever vi, at der er for mange, der ikke følger sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger for at begrænse smittefaren fra covid-19, siger Københavns politidirektør, Anne Tønnes.

Det er dog fortsat tilladt at gå en tur gennem zonen, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Blandet bekymring

Ved Marmorbyen var der forståelse for opholdsforbuddet og politiets arbejde i forbindelse med håndhævelsen af det hos dem, TV 2 snakkede med.

Men bekymringen for den igangværende coronapandemi gav mere blandede reaktioner hos de fremmødte.

Mens nogle holdt afstand for at beskytte sig mod smitte, var andre mindre bekymrede. Eksempelvis Tristan Cardoso, som var en af gæsterne ved kajen tirsdag.

- Helt ærligt, så ser jeg bedre og bedre nyheder om, at smittetallet er lavt, og der er færre og færre indlagte end nogensinde og få dødsfald. Så inde i mit hoved er det værste sket.

Tirsdag er der 99 indlagte med coronavirus i Danmark. 21 af dem er indlagt på intensiv, mens 11 er i respirator.

580 personer i Danmark er døde smittet med coronavirus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere