Politiet advarer mod 'dansetyve': Sådan undgår du at falde i fælden

Politiet advarer mod såkaldte "dansetyve", som særligt går efter dyre ure og værdigenstande i København. Her er deres råd mod de rutinerede tyve.

De går målrettet mod uvidende personer, som er i byen for at hygge sig. Ved at aflede ofrenes opmærksomhed får de sneget alt fra smartphones op af lommerne til dyre ure af håndleddet. Og inden man ved af det, er de forsvundet.

Tricktyvene er blevet fast inventar i Københavns byliv og politiet advarer nu særligt mod de tyve, som "danser" om deres ofre med blide spark, slag, klap og andre afledningsmanøvre og stjæler deres værdigenstande.

Inden for den sidste uge har politiet modtaget 18 til 20 anmeldelser fra Indra By omkring Kongens Nytorv.

Politiet efterforsker i øjeblikket en lang række urtyverier nær Kongens Nytorv. Her er flere blevet berøvet omkring årsskiftet - blandt andet Jesper Engel, som fik sjålet sit ur til 220.000 kroner - og det har fået politiet til at iværksætte en indsats i området.

De kan endnu ikke komme nærmere ind på, hvad indsatsen præcis går ud på af hensyn til arbejdet, men en ting, som de kan oplyse, er hvordan borgerne selv kan beskytte sig mod tyverierne. 

Politiets råd: Sådan garderer du dig mod tricktyveri

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Krim

Mand alvorligt såret efter muligt slagsmål med nabo

Retten på Frederiksberg

23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

625680-311

playMand knivsåret efter slagsmål med flere personer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere