Her erklæres der stormflod efter Urds hærgen

Der er blevet erklæret stormflod i flere dele af landet efter stormen Urds hærgen.

Stormrådet har netop erklæret, at der har været stormflod i området fra København, op langs Øresundskysten og videre langs nordkysten på Sjælland og Kalundborg. Stormfloden omfatter også Roskilde Fjord og Isefjord. 

quote Der er tale om en begivenhed, der er meget sjælden, og kun sker hvert 20. år. Det er på baggrund af målingerne, at der er blevet erklæret stormflod.

Jesper Rasmussen, formand i Stormrådet

At der erklæres stormflod betyder, at der har været en ekstrem vandstand i havet - og at boligejere og andre kan få erstatning for de skader, som stormfloden har forvoldt.

Jesper Rasmussen, formand i Stormrådet, fortæller at erklæringen kommer på baggrund af målinger af vandstanden i området. 

- Der er tale om en begivenhed, der er meget sjælden, og kun sker hvert 20. år. Det er på baggrund af målingerne, at der er blevet erklæret stormflod, siger Jesper Rasmussen. 

Bedre forsikringsmuligheder

At Stormrådet har erklæret stormflod er gode nyheder for de personer der er blevet ramt af stigende vand.  

- De skal henvende sig til deres eget forsikringsselskab, hvor man har en indboforsikring. Sammen med forsikringsselskabet skal man gå i gang med affugtning og så videre. Det er det vigtige i situationen nu. Så håbet er, at de ramte kommer hurtigt i gang med processen til glæde for sig selv, siger Jesper Rasmussen.

Sådan defineres stormflod