Stormene Allan og Bodil kostede 4,2 milliarder

De to storme Allan og Bodil lavede skader for 4,2 milliarder kroner, viser opgørelse fra Forsikring & Pension

Skaderne fra de to storme Allan og Bodil, som ramte landet i oktober og december, er nu blevet gjort op til at have kostet forsikringsselskaberne 4,2 milliarder, viser opgørelse fra Forsikring & Pension.

Det skriver dr.dk.

Oktoberstormen Allan var dyrest med 145.666 skader, som kostede forsikringsselskaberne 2,6 milliarder kroner. Stormen Bodil skabte skader for 1,6 milliarder kroner fordelt på 95.560 skader, da den ramte landet i december.

Den samlede pris for stormene er en smule højere, end hvad forsikringsselskaberne i første omgang havde ventet.

- Det er nok lidt større, end vi umiddelbart havde troet. Mit indtryk er også, at det ikke er helt lige fordelt, hvor hårdt selskaberne er ramt af det, siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension, til Ritzau.

Stormen Bodil skabte desuden stormflod og dermed flere stormskader, men da de hører under den offentlige stormflodsordning, Stormrådet, tæller de ikke med i Forsikring & Pensions opgørelse.

De mange skader oven på de to storme har fået behandlingstiden af sagerne til at trække ud.

- Når man får den tredje- og fjerdestørste storm lige efter hinanden, så påvirker det selskabernes mulighed for at agere rigtig hurtigt, siger Torben Weiss Garne og fortsætter:

- Oven i det har selskaberne så skulle hjælpe til med den måske dyreste stormflod nogensinde, som godt nok hører under den offentlige stormflodsordning. Men det har selvfølgelig belastet dem ganske betydeligt.

Den hidtil dyreste storm ramte lande i december 1999, og kostede forsikringsselskaberne 17,4 milliarder kroner i 2012-tal.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere