Tre Solrød-piger har lavet en genial robot

Tre piger fra Solrød Gymnasium har kvalificeret sig til en international robotkonkurrence. Vi havde slet ikke forventet det, siger de.

01:52

Video: Esben Oxenvad/TV 2 Lorry

Siden august har tre piger fra Solrød Gymnasium arbejdet på at bygge deres helt egen robot, og i går gav de mange timers arbejde pote. Det lykkedes Sophie Øhlenschlæger, Signe Bergqvist og Sabrina Zimmerman Pedersen at kvalificere sig til en stor konkurrence i Costa Rica, hvor de skal dyste mod robotter fra hele verden.

Konkurrencen hedder World Robot Olympiad og er en årlig begivenhed, hvor unge fra hele verden mødes og dyster om, hvem der har lavet den mest innovative robot. For at kunne deltage i år skal man have lavet en robot, der kan hjælpe i arbejdet med at leve op til FN's klimamål.

De tre gymnasiepigers robot er i virkeligheden to robotter, der er bygget af legoklodser. De skal gøre det lettere at plante træer, ved at den robot planter frø, mens den anden vander.

- Vi havde slet ikke forventet, at vi ville blive kvalificeret, for der var rigtig mange dygtige hold fra Danmark. Da vi så så, at vi havde vundet, blev vi helt overrasket. Vi tænkte bare: "Wow, vi skal afsted," siger Sabrina Zimmerman.

Læs også Genial opfindelse: Slut med ømme fødder i stiletter

Sophie Øhlenschlæger, Signe Bergqvist og Sabrina Zimmerman har mødtes hver onsdag efter skole for at arbejde på robotten.

- Mange fra vores klasse syntes, at det var lidt underligt, at vi gad bruge så meget tid på det. Men nu hvor vi har vundet, synes de, at det er vildt fedt, fortæller Signe Bergqvist.

Selvom pigerne ikke skulle ende med at vinde, har de sidste to måneder måske banet vejen for en fremtid som robotingeniør.

- Det har helt klart åbnet op for, at det her med datalogi og programmering måske slet ikke er så kedeligt, som man går og tror, siger Signe Bergqvist.

Det her er de to robotter, som de tre Solrød-piger har opfundet. Den ene robot sår frø. Den anden vander. Foto: Esben Oxenvad/TV 2 LorryTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik