Svindeldømt viceborgmester trækker sig fra al politik

Kenneth Birkholm blev i går idømt samfundstjeneste og fængselsstraf for momssvindel. Han trækker sig derfor fra al politik.

Foto: Nicolai Pein

Rudersdal Kommunes 2. viceborgmester Kenneth Birkholm (K) er ude af politik.

Kenneth Birkholm blev i går dømt for momsunddragelse af særlig grov beskaffenhed ved at have undladt at betale 651.190 kroner i moms.

Straffen lyder på fem måneders fængsel, der er gjort betinget mod at Kenneth Birkholm udfører 100 timers samfundstjeneste. Desuden idømte retten også Kenneth Birkholm en bøde på 650.000 kroner.

Læs også Viceborgmester begik momssvindel for 651.190 kroner

Inden domsafsigelsen har Kenneth Birkholm meldt ud, at han ville trække sig fra al politik, hvis han blev idømt frihedsstraf. 

Med gårsdagens dom betyder det altså, at Kenneth Birkholm er ude af politik. Det bekræfter Kenneth Birkholm selv på SMS, men han ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen.

Udover posten som 2. viceborgmester har Kenneth Birkholm også tjanserne som formand for social- og sundhedsudvalget i Rudersdal Kommune, ligesom han er gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Rudersdal.

Læs også 30 Fakta og Netto-butikker ramt af indbrud: Nu er der nyt i sagen

Afløsere til poster ikke fundet endnu

Det bliver suppleanten Lars Engelberth, der kommer til at overtage Kenneth Birkholms plads i kommunalbestyrelsen.

Men hvordan de nu tiloversblevne poster bliver fordelt, er endnu ikke på plads:

- Det er gruppens beslutning, og det er en kabale der skal gå op. Der skal være noget til alle, og der skal være en ordentlig drøftelse, og den glæder vi os til at have på tirsdag, siger Ann Sofie Orth, formand for Det Konservative Folkeparti i Rudersdal.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik