Rasende borgmester: Vi har betalt!

Regionsrådsformand kritiserede tre kommuner for at spare på undervisningspenge til syge børn. Men hun er helt galt på den, lyder kritikken.

Det her er katastrofalt og helt forbi målet, lyder reaktionen på kritikken fra Jens Ive, (V) borgmester i Rudersdal.

-Fake news! Katastrofalt! Fuldstændigt forbi målet!

Rudersdals borgmester, Jens Ive (V) lægger ikke skjul på at han er vred, og at vreden er rettet direkte mod formanden for Region Hovedstaden, socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen.

I et åbent brev kritiserede hun i går borgmestre fra tre kommuner for ikke at ville betale for undervisning af psykisk syge børn, der er indlagt på Ungdomspsykiatrisk Center i Glostrup:

-Er det rimeligt, at syge unge menesker fra Københavns, Høje-Taastrup og Rudersdals kommuner skal blive tilbage på afdelingen, når de andre børn og unge går i skole?, spurgte regionsrådsformanden i sit åbne brev til de ansvarlige borgmestre i de tre kommuner.

Hendes pointe er, at børn og unge, der er indlagt på Ungdomspsykiatrisk Center i Glostrup går i skole på centeret - og at kommunerne betaler. Men hun skriver i sit brev, at når de unge enten er fyldt 17 eller har afsluttet 9. klasse, så vil de tre kommuner - som de eneste - ikke betale.

Det afviser Jens Ive fra Rudersdal helt og aldeles.

Læs også Tre kommuner vil ikke betale for psykisk syge unges skole

-Vi har undersøgt det. Vi har betalt. Og det bekymrer os dybt, at vi har betalt for noget, der ikke er leveret, og at de stakkels børn ikke har fået den undervisning, de skal have, siger Jens Ive.

Det er rystende!

Jens Ive, borgmester i Rudersdal (V)

Han understreger, at han finder det dybt kritisabelt, at regionsrådsfomanden har kommunikeret via et åbent brev og at hun tilader sig at skose en kommune, "der i den grad har orden i papirerne."

-Det er rystede, ganske enkelt, siger han.

Jens Ive fortæller videre, at Rudersdal nu først vil sikre sig, at børnene får den undervisning, kommunen betaler for - derefter vil de ragere på Sophie Hæstorp Andersens åbne brev.

Vi arbejder på at få en reaktion på Jens Ives udtalelser fra  Region Hovedstaden og Sophie Hæstorp Andersen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik