Sascha og Mie syr stofposer for at gøre hel by fri for plastikposer - du kan hjælpe

To kvinder fra Roskilde har fået en bæredygtig idé. De vil gøre Roskilde fri for plastikposer ved at sy stofmuleposer af gamle materialer - og du kan være med.

01:24

1 af 2

Sascha Faxe og Mie Hein Jørgensen fra Roskilde har fået en bæredygtig idé. 

- Ideen er, at vi vil gøre Roskilde plastikposefrit ved at lave stofmuleposer af gamle materialer, som alligevel skulle smides ud, siger Sascha Faxe til TV 2 Lorry. 

Vi har brug for hænder mest af alt. Vi har brug for symaskiner, sytråd, sengetøj, som vi kan sy det af. 

Sascha Faxe, initiativtager, Plastikposefrit Roskilde

De håber, at rigtig mange vil være med i det frivillige projekt. Meningen er, at stofposerne skal gives gratis til butikker, som skal give poserne gratis til kunderne. TV 2 Lorry mødte en række borgere på gaden i Roskilde, der var positive over for det bæredygtige initiativ. 

Mandag den 21. oktober 2019 starter initiativet Plastikposefrit Roskilde fra klokken 16-20. Alle kan være med, og det foregår hos INSP i Roskilde.

- Jeg synes, det er et rigtig godt koncept. Det er jo vigtigt, vi ikke får så meget plastik i vores miljø, siger Lena Thurmann.

Kunne du selv undvære plastikposer? 

- Ja, det kunne jeg sagtens - vi er storforburgere af de her net, siger Kenneth Sylvest.

Vil du være med til at gøre Roskilde fri for plastikposer?

Hvis man har lyst til at være med eller har overskydende symaterialer, så starter initiativet mandag den 21. okotber 2019 fra kl. 16 til 20 hos INSP i Roskilde. Se mere om hvor på deres facebookside Plastikposefrit Roskilde

Sascha Faxe og Mie Hein Jørgensen har allerede lavet samarbejde med tre genbrugsbutikker i Roskilde. Den ene er Argo, og de to andre genbrugsbutikker er Kirkens Korshær i Roskilde.

Kirkens Korshør har blandt andre bidraget med tøj, lagner og sengetøj, som skal bruges til at sy net af. 

Stofposerne syes kun af gamle lagner og gammelt stof, så hvis du ligger inde med noget af det, modtager Plastikposefrit Roskilde det gerne. 

-  Kirkens Korshær vil gerne være med i projektet, da det helt naturligt ligger i vores DNA, set i forhold til genbrugstanken. Det giver rigtig god mening at være med til at videreudvikle tanken. Ligeledes passer det fint i den historie, at vi både passer på de mennesker i vores samfund, der har det sværest, samtidig med, at vi er med til at passe på miljøet, siger Gitte Dueholm, leder af Kirkens Korshær i Roskilde til TV 2 Lorry. 

Ideen er, at vi vil gøre Roskilde plastikposefrit ved at lave stofmuleposer af gamle materialer, som alligevel skulle smides ud.

Sascha Faxe, initiativtager, Plastikposefrit Roskilde

For at Sascha Faxe og Mie Hein Jørgensen for alvor kan få mindsket brugen af plastikposer har de brug for flere frivillige - og alle kan være med. 

- Vi har brug for hænder mest af alt. Vi har brug for symaskiner, sytråd, sengetøj, som vi kan sy det af eller andre stoffer, siger Sascha Faxe.

Ender man pludselig med at have overflod af stofposer, kan man også aflevere dem i de butikker, der skilter med det. 

- Der kommer til at være et mærke på, så man kan se, hvor de hører til, og et mærke på butikken. Så hvis man ikke kan huske, hvor man har købt eller fået dem, kan man gå herind og aflevere dem igen, siger Sascha Faxe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik