Genialt og nemt: Sådan undgår du at køre med løse hjulbolte

Anders Bjørn Jensen fra Roskilde har en simpel, men effektiv løsning på problemet med de mange løse hjulbolte netop nu.

Sådan ser Anders Bjørn Jensens hjul ud. En lille klat maling på hjulboltene skal være en effektiv hjælper mod løse hjul. Foto: Anders Bjørn Jensen

De mange eksempler på løse hjulbolte skaber frygt hos bilisterne, men nu har en borger fra Roskilde delt et nemt lille trick, så man ikke hele tiden behøver bøje ryggen ned og tjekke.

Læs også Farligt hærværk fortsætter: Torben tabte hjulet under kørsel

Anders Bjørn Jensen er som mange andre bekymret for at blive udsat for den livsfarlige hærværk, men han er også efterhånden blevet træt af at kigge efter konstant.

Derfor har han nu delt en effektiv løsning på Facebook til andre, som har det lige som ham.

Med en lille klat hvid maling på hver enkelt hjulbolt kan han - uden at overanstrenge sig - holde øje med, om nogen har pillet ved hans hjul.

- Det er et gammelt trick, jeg lærte af en mekaniker. Hvis malingen er forskubbet eller skallet af, så er det tegn på, at der er foregået noget. Hvis malingen er intakt, så sidder alt, som det skal, siger Anders Bjørn Jensen, som i øvrigt ikke selv mekaniker, men altid har rodet med biler.

Læs også Jyllinges hjul skrues løs: Ny episode afkræfter politi-teori

- På den måde kan man tjekke det hurtigt, for man kan jo heller ikke rende rundt hver dag og efterspænde hjulboltene med en nøgle, og det er grunden til, at jeg valgte at dele tricket på Facebook, siger han

På det sociale medie har han fået en del positive tilkendegivelser og ’tak for hjælpen’, og vi på TV 2 Lorry, vil gerne være med til at hylde det simple, men fine trick, som kan hjælpe med at opretholde sikkerheden i trafikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik