Festivalgæst får ingen erstatning for to mistede ben

En 34-årig nordmand må kigge i vejviseren efter erstatning, efter at han i 2007 mistede begge ben i en togulykke ved Roskilde Station. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Han var i byen for at deltage i Roskilde Festival og husker intet om, hvordan han sent lørdag nat var endt på banelegemet, hvor ulykken skete. Kun husker han, at han så lys fra vinduerne i det tog, han blev påkørt af.

Tre tog passerede ulykkesstedet omkring det skæbnesvangre tidspunkt - et DSB-tog mod Kalundborg, et godstog fra Railion og et arbejdskøretøj fra Banedanmark. Ingen af disse togs lokoførere bemærkede noget usædvanligt, og undersøgelser af de to førstnævnte tog viste ingen tegn på påkørsel. Derfor lykkedes det ikke ad teknisk vej at fastslå, hvilket tog der forårsagede ulykken. Derfor blev DSB frifundet fra kravet om erstatning.

Østre Landsret lagde ikke megen vægt på nordmandens egen forklaring. Den var »behæftet med betydelig usikkerhed, fordi han var meget fuld på tidspunktet for påkørslen« - men hans promille blev aldrig målt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere