Elizabeth efter øjenåbner i førerhuset: "Man er lidt mindre udødelig nu"

Folkeskoleelever fra Roskilde lærer om lastbilers blinde vinkler, højresvingulykker og trafiksikkerhed i ny kampagne "Hovedet med i trafikken".

Elever fra 8. klasse på Trekronerskole i Roskilde havde i dag besøg af den nye landsdækkende trafiksikkerhedskampagne "Hovedet med i trafikken". 

Den nye kampagne er for de ældste folkeskoleelever, hvor de skal lære om blinde vinkler på lastbiler og trafiksikkerhed. 

- Jeg har hørt om den blinde vinkel, men jeg tænkte ikke, at den var så stor - at det var så meget, man ikke kunne se, siger Elizabeth Johanne Kjær Petersen, 8.klasse på Trekronerskolen til TV 2 Lorry. 

De røde felter viser den blinde vinkel hos en lastbil. 
De røde felter viser den blinde vinkel hos en lastbil. 
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Eleverne fik blandt andet mulighed for selv at opleve chaufførernes udsyn fra førerhuset. 

- Det er ikke kun én selv, det går ud over. Det går også ud over dem, man holder af og som holder af én. Det var også lidt en øjenåbner for mig, siger Elizabeth Johanne Kjær Petersen.

- Hovedet med i trafikken har det formål, at vi håber på, at eleverne kan få gode trafikvaner, når de er ude i trafikken. Når de møder en lastbil håber vi på, at de bliver væk fra højre fordæk, så vi undgår højresvingsulykker, siger Malene Vitus, kampagneleder hos Hovedet med i Trafikken til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Kampagnen har givet eleverne stof til eftertanke, så de fremover måske har hovedet lidt mere med i trafikken.

- Det er helt klart lidt en øjenåbner, siger Agnes Vesterager Iversen, 8. klasse på Trekronerskolen. 

Det samme mener Elizabeth Johanne Kjær Petersen: 

- Man er lidt mindre udødelig nu, siger hun.