Efter massive toilet-køer: Nu er de værste problemer løst, siger chef

Tirsdag og onsdag var der store problemer med lange køer til festivalens toiletter. Torsdag melder divisionschef, at problemerne ser ud til at være løst for nu. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

En skærpet indsats har gjort, at toiletkøerne på Roskilde Festival ikke længere er timelange, melder divisionschef.

Det nye toiletsystem med rindende vand og træk-og-slip har givet massive udfordringer på årets Roskilde Festival.

Tidligere på ugen skrev flere medier om køer på op mod en time for at komme på toilettet.

I den forbindelse erkendte festivalens divisionschef, Henrik Bondo Nielsen, at der havde været startvanskeligheder med det nye toiletsystem.

Torsdag ser det dog ud til, at problemet med timelange køer er blevet tacklet.

- Det er blevet meget bedre, siger divisionschef Henrik Bondo Nielsen. 

Læs også Slut med blåt festival-lokum: Rigtige toiletter på vej i Roskilde

Muligvis flere toiletter til næste år

Efter mange festivalgængere havde luftet utilfredshed med toiletsystemet på de sociale medier, har festivalen reageret ved at skrue op for personalet.

- Vi har sat noget mere personale på, og vi har tilknyttet flere servicebiler, så vi kan løse de problemer, der måtte opstå. Vi har ikke mulighed for at køre yderligere vogne ind og stille op på nuværende tidspunkt – ellers havde vi gjort det, siger divisonschefen.

En smule kø kan dog fortsat forekomme ved festivalens toiletter, som der i år er færre af end sidste år. Derfor kan det meget vel være, at festivalen til nælste 

- Det er måske lidt tidligt at lave evalueringen her midtvejs, men det er jo sådan, at vi sætter os ned og laver nogle prognoser og beregninger. Og det er da tænkeligt, at når vi ser, at køerne er så lange, så vil vi nok påpege, at antallet af toiletter måske været lidt lavt, siger Henrik Bondo Nielsen. 

Læs også Se den vilde forvandling fra luften: Fra tom plads til op mod 60.000 mennesker