Region vedtager budget: 175 millioner kroner ekstra til sygehuse og psykiatri

Et bredt politisk flertal har mandag vedtaget Region Sjællands budget for 2020. Aftalen giver sygehusene og psykiatrien 175 millioner kroner ekstra.

Syv ud af de otte partier i Regionsrådet har mandag vedtaget næste års budget. Med budgettet får sygehusene og psykiatrien i Region Sjælland 175 millioner kroner ekstra.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet bruges til at forkorte ventetiden på høreapparater, og de skal også muliggøre et nyt specialiseret behandlingstilbud, der kan redde flere patienter med blodprop i hjernen. Budgettet på i alt 20,3 milliarder kroner sikrer også, at ventetider på fertilitetsområdet bliver bragt ned.

Det er en økonomisk plan, der blev vedtaget sidste år, som nu giver mulighed for at investere i nye initiativer, forklarer regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

- Vi har nu i Region Sjælland en økonomi i balance. Regionsrådet sikrer med næste års budget et stort og vigtigt løft af vores sundhedsvæsen, som kommer til at kunne mærkes af både patienter og medarbejdere, siger Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

Flertallet i Regionsrådet bag budgettet for 2020 består af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance. Enhedslisten har ikke tilsluttet sig budgettet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere