Region presset af corona – nu tvinges de til at udskyde flere operationer

Coronasitutionen i Region Sjælland er fortsat kritisk, og det tvinger sygehusvæsenet til at udskyde ellers planlagte behandlinger og operationer yderligere.

Endnu flere patienter får nu udskudt sin operation eller behandling på Region Sjællands sygehuse.

Det står klart, efter regionen har set sig nødsaget til igen at udskyde alle planlagte behandlinger og operationer som følge af covid-19, skriver de i en pressemeddelelse.

- Vi har på nuværende tidspunkt 50 procent flere indlagte med covid-19, end vi havde, da vi havde flest i foråret. Det kræver mange senge og meget personale, og vi er derfor nødt til at prioritere det mest akutte og livstruende.

quote Det er en ærgerlig men nødvendig konsekvens af det massive pres, som vores sundhedsvæsen er under i øjeblikket

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

- Det er en ærgerlig men nødvendig konsekvens af det massive pres, som vores sundhedsvæsen er under i øjeblikket, siger Leif Panduro Jensen, som er koncerndirektør i Region Sjælland.

Mandag har Region Sjælland 152 indlagte patienter med covid-19, hvoraf 24 er indlagt på intensiv.

Hospitaler aflaster regionens sygehuse

For at afhjælpe corona-presset på Region Sjællands sygehuse i Nykøbing Falster, Næstved, Roskilde og Køge har regionen derfor indgået aftaler med Region Syddanmark og Filadelfia om hjælp med behandling af patienter.

Desuden har regionens 17 kommuner etableret 20 sengepladser, hvor kommunalt plejepersonale varetager patienterne, mens lægerne på regionens E-hospital har behandlingsansvaret.

Corona-epidemien tvang i december regeringen og Danske Regioner til at udskyde patientrettighederne til hurtig udredning og behandling til den 1. marts 2021. De er dermed midlertidig sat ud af kraft. Dette gælder dog ikke på psykiatri-området, hvor rettighederne trådte i kraft igen den 1. september.

Region Hovedstaden har også udskudt alle planlagte behandlinger og operationer på grund af corona. Kort før nytår valgte regionen at forlænge aflysningen med to uger, hvilket betyder, at hovedstadshospitalerne efter planen genoptager ambulant behandling og ikke-akutte operationer fra den 25. januar 2021.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Lukket parkeringsanlæg på Islands Brygge

Coronasmitte lukker flere p-anlæg - nu parkerer bilister ulovligt

Nordvest(4)

playTusinder coronatestet i Københavns Nordvestkvarter

vaccine

Særligt sårbare i Region Sjælland får nu hjælp til at booke vaccinetid

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere