Hold til Højre-kampagnen virkede

I hvert tilfælde mens den kørte. En måling fra Megafon viser, at 39 procent af os mener, at kampagnen hjalp.

- Når du kører på motorvejen skal du altid holde til højre, når det er muligt.

Sådan lød en kampagne fra Vejdirektoratet og politiet i uge 18, og ifølge en måling som Megafon har lavet for Vejdirektoratet ramte kampagnen 79 procent af befolkningen.

- Når 79 procent har set, hørt og kender til kampagnen, så betyder det jo at vi med en meget simpel film har formået at gøre folk opmærksomme på noget, som også synes at genere dem rigtigt meget, siger leder af afdelingen for trafiksikkerhed i Vejdirektoratet Marianne Foldberg Steffensen til P4 Sjælland.

Ifølge Megafons måling mener 39 procent af os, at kampagnen fik os til at huske at holde til højre, mens 40 procent mener, de altid husker det.

- Jeg tænkte da over det og gjorde mig mere umage med at holde til højre, under kampagnen, siger Martin Friis, som holder en pause på Torkilstrup rasteplads ved Holbækmotorvejen.

Men flere af de andre bilister på rastepladsen mener også, at de fleste bilister er gledet tilbage i gamle vaner, efter kampagnen er overstået.

- Vi gør, som vi plejer, der skal meget mere til, hvis det skal ændre folks adfærd, siger Ronald Stutt fra rastepladsen Torkilstrup om de andre bilister. Selv holder han altid til højre, siger han.

Vejdirektoratet er da også godt klar over, at en kampagne på en uge ikke flytter befolkningens vaner på én gang.

- Men hver gang sådan en kampagne kører, så får den nogen med sig. Hos nogen bliver det siddende fast lidt længere tid, og hos nogen bliver det siddende for evigt. Så man må sådan tage befolkningen lidt i etaper, siger Marianne Foldberg Steffensen til P4 Sjælland.

Vejdirektoratet forventer at gentage kampagnen på et senere tidspunkt.

Politiet pågreb 57 bilister over hele landet i løbet af kampagnen i uge 18, som undlod at placere sig rigtigt på kørebanen.

Fremover vil politiet primært fokusere på alvorligere færdselsforteelser som hastighed og spritkørsel siger vicepolitiinspektør ved Rigspolitiet Jørn Pakula Andresen.

- Men vi lægger ressourcer på området, så det er ikke sådan at man kan sige, at nu har vi glemt alt om at holde til højre, siger han til P4 Sjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere