Ulovligt legehus koster 10.000 i bøde

Sagen om et ulovligt opført legehus i Hjortekær, som ejeren ikke vil fjerne, er nu endt med en bøde på 10.000 kr. ved Retten i Lyngby. Derudover skal han, hvis han ikke fjerner legehuset, betale en ugentlig tvangsbøde på 1000 kr. fra 1. februar indtil huset er væk.

Legehuset er opført ud til Dyrehaven og inden for skovbyggelinjen på 20 m, hvor det er forbudt at bygge noget som helst, også skure og småhuse.

Lyngby-Taarbæk Kommune fik en klage fra Danmarks Naturfredningsforening og efter en partshøring krævede kommunen huset fjernet.Ejeren klagede i 2010 til Naturklagenævnet, der i 2011 stadfæstede kommunens afgørelse, og kommunen krævede legehuset væk inden 1. november sidste år.

I marts i år bad ejeren nævnet om at genoptage sagen, fordi han ikke mente, at legehuset var omfattet af skovbyggelinjen, og fordi han mente at kravet om nedrivning er i strid med kommunens dispensationspraksis. Men det mente nævnet ikke, og afgørelsen blev stadfæstet.

Nu er der så faldet dom, fordi han ikke har fjernet legehuset.Ingen dispensationEjeren har over for retten hævdet, at han var i god tro i forbindelse med opførelsen af legehuset. Han troede legehuset var ikke-anmeldelsespligtigt byggeri. En repræsentant fra kommunen forklarede, at kommunen har afslået dispensation for legehuset, fordi kommunen fører en restriktiv linje i det pågældende område, og der er ikke givet dispensation i lignende sager.

Det Grønne Område har talt med ejeren, Erik Helms Nielsen for at høre, om legehuset nu fjernes."Hvis det ikke havde været et spørgsmål om penge, så havde jeg anket. Det er principielt, om skovbyggelinjen gælder for området," siger han."Men det er dyrt at køre en retssag, så det kan ende med, at jeg accepterer dommen, og så fjerner jeg legehuset og må betale bøden.

Det har hele tiden været Lyngby-Taarbæk Kommunes afgørelse, om legehuset skulle bestå eller ej. De administrerer loven og kunne have lovliggjort legehuset," siger han. "Det er en naturlig konflikt mellem naturen, som vi alle ønsker at beskytte, og så de borgere, der bor umiddelbart op ad naturområderne. Der er mange interesser.

Naturfredningsforeningen varetager naturens interesse, men ingen støtter borgernes og børnenes rettigheder," siger han og tilføjer, at han er skuffet over at de borgerlige politikere i kommunen ikke tager hensyn, men blindt følger Naturbeskyttelsesloven som Naturfredningsforeningen ser den.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere