Siemens fyrer 120 i Helsingør

Siemens flytter en del af produktionen til Tyskland og siger farvel til 120 medarbejdere i Helsingør.

Foto: TV2/Lorry

Efter længere tids svigtende indtjening vælger Siemens Turbomachinery at flytte produktionsanlægget fra Helsingør til Tyskland.
Det betyder, at 120 medarbejder nu står uden job, skriver Helsingør Dagblad.
Siemens har ellers ordrebogen fuld, men ifølge virksomheden er det alligevel ikke muligt at skabe en rentabel forretning i Helsingør. De seneste par år har Siemens Turbomachinery Equipment derfor måtte notere underskud.
Produktionsapparatet bliver rykket til Siemens' eksisterende produktionsanlæg i Frankenthal i Tyskland, hvor fremstillingen af Helsingør-virksomhedens hovedprodukt, vandrensningsanlæg, vil blive ført videre.
Planen er, at hele udflytningen skal ske inden udløbet af 2012, men hvor længe staben af ingeniører og forskere kan fortsætte på adressen i Helsingør, er der foreløbig ingen melding om.
Det står heller ikke klart, om nogle vil blive tilbudt job i Tyskland eller andre danske Siemens-afdelinger, skriver Helsingør Dagblad.
70 ansatte i udviklings- og forskningsafdelingen får indtil videre lov at blive på adressen i Helsingør.
De 120 ansatte blev orienteret om ledelsens planer onsdag, og de kommende 21 dage er afsat til forhandlinger mellem de ansatte, deres fagorganisationer og ledelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik