S-bagland vil vælte S-borgmester

Køge-borgmester Marie Stærke (S) skal nu kæmpe en kamp i egne rækker.

Thomas Kielgast, Borgmester Køge Foto: Lorry

Køge-borgmester Marie Stærke (S) skal nu kæmpe en kamp i egne rækker, hvis hun ved kommunalvalget næste år skal være Socialdemokraternes spidskandidat.
For partiets nuværende gruppeformand i byrådet, Thomas Kielgast, har meldt sig som kandidat, når medlemmerne skal vælge borgmesterkandidat i løbet af foråret. Thomas Kielgast vikarierede for Marie Stærke under hendes barsel sidste år, og på opfordring fra partimedlemmer og byrådskolleger går han nu efter fast plads på borgmesterkontoret. Det skriver DAGBLADET Køge.
      - Jeg har fået henvendelse og opbakning fra et flertal i byrådsgruppen, og en masse medlemmer har opfordret mig til at stille op, og jeg har sagt ja, siger Thomas Kielgast, der er indstillet som kandidat af den lokale partiforening i Køge Syd-Vest.
Han ser sig selv som personen, der kan være med til at rejse Socialdemokraterne i Køge i kølvandet på Vanilla-sagen.
- Socialdemokraterne i Køge er i gang med det, vi kalder "en ny start", og der er brug for et alternativ. Det har været et rædselsfuldt 2011 for partiet i Køge, hvor topfolk har været involveret i nogle uheldige sager, siger Thomas Kielgast til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik