Nu starter badesæsonen: Her finder du strande med livreddere

Badesæsonen er i gang. Fredag hopper Trygfondens livreddere op i deres tårne og sørger for en sikker tur til stranden.

14:43

Fredag tager livredderne på hovedstadens badestrande fat på en ny sæson. Men inden det går løs - så har de alle været igennem hårde tests, som har gjort dem klar til at holde øje med sommerens badegæster. Søndagsmagasinet har fulgt livredderaspiranterne under de sidste, afgørende prøver.

Vejret er ikke helt, som man kunne ønske sig det, men ikke desto mindre siger kalenderen, at det er tid til en tur i bølgen blå.

Fredag er nemlig første dag, hvor livredderne kravler op i deres tårne på flere strande i hovedstadsområdet for at sørge for en sikker tur i vandet for badegæsterne.

Livredderne oplever generelt, at badegæsterne opfører sig fornuftigt på strandene, men hvert år opstår der farlige situationer, hvor livredderne må i aktion.

René Højer, programchef, TrygFonden

Sidste år gennemførte livredderne knap 50.000 indsatser, hvoraf 16 involverede personer i livsfare. Resten af indsatserne var forebyggende.

Her råder livredderne eksempelvis folk til at lade badedyr blive på land i fralandsvind, eller de kontakter badende, der er for langt fra kysten og beder dem komme tætte på land. Der er også mindre førstehjælpsindsatser, hvis badegæsterne bliver brændt af en brandmand eller skærer sig på en sten. 

Læs også I dag kan du være med til at sætte verdensrekord i at redde liv

- Livredderne oplever generelt, at badegæsterne opfører sig fornuftigt på strandene, men hvert år opstår der farlige situationer, hvor livredderne må i aktion, siger René Højer, programchef, TrygFonden.

Du kan finde Trygfondens livreddere i deres tårne mellem klokken 11 og 19 hver dag frem til den 16. august, mens Den Nordsjællandske Livredningstjeneste kan findes på flere nordsjællandske strande mellem klokken 10 og 18 fra denne weekend til den 20. august. 

Læs også Kalder alle vandhunde: Nu må du hoppe i havnen

Her er der livreddere på stranden:

  • Trygfondens livreddere: Bellevue Strandpark, Charlottenlund Strandpark, Havnebadet Islands Brygge i København, Havnebadet Fisketorvet i København, Havnebadet Sluseholmen i København, Vallensbæk Strand, Brøndby Strand, Ishøj Strand, Hundige Strand
  • Den nordsjællandske livredningstjeneste: Hundested, Gråstensvej, Liseleje V, Liseleje Ø, Lille Kulgab, Stængehus, Tisvildeleje V, Tisvildeleje Ø, Strandbjerggård, Rågeleje, Smidstrup, Gilleleje, Strandbakkerne, Dronningmølle, Villingebæk, Hornbæk V, Langebro, Grønnehave, Snekkersten og Espergærde
  • Team Bade: Amager Strand og Svanemøllen Strand

Trygfondens fem baderåd:

  1. Lær at svømme: Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.
  2. Gå aldrig alene i vandet: Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt.
  3. Læs vinden og vandet: Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.
  4. Lær stranden at kende: Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Læs også altid strandens oplysningsskilte.
  5. Slip ikke børnene af syne: Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik