Livreddere lukker og slukker: Historisk stille sommer

Sommeren har været historisk stille for livredderne, der stoppede for i år i weekenden. Nu er der intet opsyn, hvis du tager en dukkert i bølgen blå.

I weekenden lukkede og slukkede de rød-hvide livreddertårne på strandene for i år.

Sæsonen har været historisk stille for de mange rød- eller gulklædte livreddere, der de sidste otte uger har holdt opsyn med badegæster for en stor del af de danske kyststrækninger.

Det fortæller René Højer, der er programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

- De foreløbige tal for 2016 viser, at livredderne gennemførte i alt 44.676 indsatser, hvoraf de 13 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare. Så få indsatser og aktioner har vi ikke oplevet i mange år, siger han. 

Livredderne rykkede også ud på badestrandene i Hovedstadsregionen, hvor de i alt gennemførte 14.079 indsatser, heraf tre livreddene aktioner. Det er også mindre end nogensinde, men det betyder ikke, at livreddernes funktion er unødvendig, selvom tallene er historisk lave.

- Men tallene viser trods alt stadig, at livreddernes tilstedeværelse ved de danske strande og havnebade er afgørende i forhold til at redde liv og forebygge ulykker. De 13 episoder omfatter bl.a. badegæster, der er blevet fanget i revlehuller eller som får et ildebefindende, samt børn, der bader uden opsyn af deres forældre og pludselig kommer i vanskeligheder, fortsætter René Højer.

Udover at være livredder i klassisk 'jeg-hopper-i-vandet-og-redder-dig-nu' forstand, yder TrygFondens livreddere også førstehjælpsaktioner, der tæller alt fra behandling af snitsår og møder med brandmænd (dem i vandet, forstås) til forstuvninger og bistik.

- Vi har haft rekord få livreddende aktioner i år, og det skyldes selvfølgelig, at der har været færre badegæster på grund af vejret, men vi håber også, at vores oplysende arbejde gennem de sidste mange år har givet danskerne en bevidsthed om badesikkerhed. En af livreddernes vigtigste opgaver er netop at oplyse badegæsterne om, hvordan de passer på sig selv og hinanden i vandet, og det har der været ekstra god tid til i år, siger René Højer og fortsætter:   

- Når vejret bliver lunt i sensommeren, er der mange, der spørger os, om vi ikke kan holde åbent lidt længere, men de fleste af vores livreddere skal jo tilbage til deres studie eller almindelige arbejde, efter at de har brugt sommerferien på at passe på badegæsterne på de danske strande, siger René Højer.

 

Region Hovedstaden

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere