Langballe: Borgmestre skyder på Løkke for at vinde opbakning

De kritiske borgmestre fra Frederikssund, Gribskov og Solrød positionerer sig forud for kommunalvalget, vurderer TV 2s politiske redaktør.

02:18

Flere Venstre-borgmestre i hovedstadsområdet er bekymrede over, at statsminister Lars Løkke Rasmussens mange uheldige sager klistrer til partiet forud for efterårets kommunalvalg.

Frygten for et dårligt kommunalvalg får nu tre venstreborgmestre i Region Hovedstaden til at stå frem med åben kritik af Lars Løkke Rasmussen.

De peger på manglende synlighed, upoplær politik og gamle personsager, der klæber til statsministerens image, som et problem for vælgerne partiet og vælgeropbakningen.

- Jeg ser kritikken som et udtryk for stor frustration op til kommunalvalget. Borgmestrene markerer sig og lægger afstand til Lars Løkke Ramsussen og den politik, partiet fører på Christiansborg. De fortæller, at de klarer sig bedre selv, og at Lars Løkke er blevet en hæmsko, siger Anders Langballe, politisk redaktør på TV 2. 

Kim Valentin fra Gribskov kommune, John Schmidt-Andersen fra Frederikssund kommune og Niels Hörup fra Solrød peter på Lars Løkke Rasmussen som årsag til dårlige meningsmålinger.  Foto: Pressefotos. Montage: TV 2 Lorry

Kritikken vil fortsætte

Partiet Venstre har længe kæmpet for at gøre Lars Løkke Rasmussen mere spiselig i den bredere del af befolkningen, men tiltagene har ikke virket.

Partiet ligger lavt i meningsmålingerne, og det er ifølge Anders Langballe en udbredt opfattelse blandt borgmestrene og i partiet, at personen Lars Løkke Rasmussen trækker ned. 

Med udsigten til et dårligt kommunalvalg for Venstre tager kritikken til netop nu, og den kan tage yderligere til op mod kommunalvalget. Frederikssunds borgmester John Schmidt-Andersen mener, at situationen er så alvorlig, at partiet inden for de næste år må se sig om efter en afløser.

Bliver der ikke skabt ro i Venstre vil kritikken ikke forstumme, vurderer Anders Langballe, som dog ikke ser, at der er noget egentligt oprør på vej mod Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik