Hovedstaden mangler kvalificeret arbejdskraft

Nye tal fra regionens årlige Vækst-barometer viser, at virksomheder i stor skala har problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Nu efterlyser regionsråds-formanden flere praktikpladser.

Springstrup VVS i Gilleleje har travlt. Ordrene vælter ind, men det gør arbejdskraften ikke.

- De sidste gange, hvor vi har søgt nogen, har der stort set ikke været nogen til jobsamtale, siger ejeren Bjarke Springstrup.

Over halvdelen af de rekrutterende virksomheder i Region Hovedstaden har ligesom Bjarke Springstrup problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Det viser det årlige Vækstbarometer.

- Dermed går virksomheden glip af omsætning, og vi går jo som samfund glip af indtægter, siger Steen Nielsen, der er underdirektør i Dansk Industri.

Særligt byggebranchen har svært at finde faglært arbejdskraft. Derfor skal virksomhederne hjælpes til at ansætte flere lærlinge. Sådan lyder det i dag fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

- Jeg tror ikke, at der er brug for tvang, men jeg tror, at der er brug for, at man samarbejder bedre imellem uddannelserne, virksomhederne og på tværs af kommunegrænserne, siger regionsrådsformanden.

Det løser dog ikke problemet for Bjarke Springstrup. I et firma med otte ansatte kan han ikke tage flere lærlinge. Han vil have uddannede ansatte.

- Jeg har bilerne, men mangler arbejdskraften.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere