Færre sjællandske ejerboliger går på tvang

Selv om der stadig er krise på store dele af det sjællandske boligmarked, falder antallet af husejere, der går på tvang i Region Sjælland. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som DAGBLADET Roskilde har bearbejdet.

1398 sjællandske boligejere måtte i det forgangne år se deres hus gå på tvangsauktion. Det er 9,5 procent færre end i 2012, og det er det laveste antal siden 2010.

Både Realkreditrådet og flere privatøkonomer ser udviklingen som et udtryk for, at boligmarkedet er i bedring, og at danskerne har fået flere penge mellem hænderne. Men det billede kan advokat Steen Witthøfft fra advokatfirmaet Partner Advokater - Ret & Råd, der har afdelinger i Roskilde, Køge og Ringsted, ikke genkende.

- Vi har ikke oplevet et fald i folk, der har problemer med gæld. Mit indtryk er, at panthaverne og kreditorerne måske snarere er blevet bedre til at finde afdragsordninger end at lade folk gå igennem en tvangsauktion. Alle taber jo på en tvangsauktion, siger Steen Witthøfft til DAGBLADET Roskilde.

Også Experian - det tidligere RKI - tvivler på et egentligt vendepunkt på boligmarkedet. I hvert fald på Sjælland.

Frank Papsø, Nordisk direktør i Experian, vurderer, at 1400-1500 sjællandske husejere ryger på tvangsauktion i år og i de kommende år.

- Jeg tror først, vi ser toppen af tvangsauktioner i 2017. For en meget stor andel af husejerne har stadig afdragsfrie lån, som begynder at skulle indfries i år og frem mod 2018, siger Frank Papsø til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere