Cykelsæsonen skudt igang: Motionscyklister fylder hele vejbaner

Cykelmotionister fylder for meget. Sidste år blæste Nordsjællands Politi til kamp, men i ovenstående video ses det, at cyklisterne stadigvæk generer. 'Reelt problem', siger politiet.

- Sidste år nåede vi simpelthen ikke at lykkes med en målrettet indsats. Det fik vi desværre aldrig sat i søen.

Sådan lyder udmeldingen fra politikommissær i færdselsafdelingen hos Nordsjællands Politi, Per Lundbæk, til TV 2 Lorry.

Kommentaren falder på et tørt sted, efter Nordsjællands Politi sidste år meldte ud, at man ville komme de mange uhensigtsmæssige færdselshændelser, der opstår som følge af motionscyklister på landevejene, til livs.

Du kan se mere fra LocalEyes ved at klikke her.

Dengang sagde pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til Radio 24syv:

- Vi vil ikke blive ved med at finde os i det – og derfor sætter vi ind mod det. Motionscyklisterne vil blive tjekket i alle ender og kanter, og de vil blive skrevet for de overtrædelser, der er.

Nu er sæsonen for smalle dæk og letvægtsstel i kulfiber igen startet, og det får nok engang cykelklubberne på landevejene. Men motionscyklisterne har endnu ikke lært lektien, og nu bebuder Nordsjællands Politi endnu engang handling.

- Vi har en ambition om at nå det i år, for det er rigtigt, at vi får henvendelser fra borgere fra tid til anden, der bliver generet af motionscyklisterne på landevejene, siger Per Lundbæk.

Politikommissæren fra Nordsjællands Politi mener, at problemet med motionscyklister kan være ekstra udpræget i det nordsjællandske på grund af gode veje og alsidig natur.

Politiindsats på to ben

Politikommissær Per Lundbæk fortæller om den målrettede indsats, at den skal gå på to ben.

- Indsatsen kunne være noget med at oprette noget konkret kontrolvirksomhed på den politioperative flade. Det betyder, at vi konkret vil se på motionscyklister undervejs i sæsonen, siger Per Lundbæk og fortsætter:

- Jeg ved også, at der bliver lavet noget mødevirksomhed omkring det her fra blandt andet FDM og forskellige cykelklubber. Vi skal også være repræsenteret ved de møder.

Ifølge kommissæren er den eneste måde at regulere cyklisternes færden på ved at få skabt en gensidig dialog omkring problemet. Det skyldes ikke mindst, at der også findes bilister på vejene, som reagerer uhensigtsmæssigt overfor motionscyklister.

Men hos politiet oplever man, at problemet er størst blandt motionscyklisterne.

- Der er ingen tvivl om, at problemet er reelt. Får vi får en del henvendelser på det. Det handler mest om generende kørsel fra motionscyklisternes side. Det er en adfærdsændring, der skal til, fortæller kommissæren.

Til spørgsmålet om hvordan man som bilist skal forholde sig, hvis man kører bag en cyklistgruppe, der fylder hele vejbanen, er svaret dog noget nedslående.

- Der er i princippet ikke noget at gøre. Efter færdelsloven skal man blive bagved. Det man kunne overveje var at køre ad en sidevej. Ellers kan man prøve at ringe til politiet og sige, at en gruppe cyklister 'kører sådan og sådan', siger Per Lundbæk, og tilføjer, at der nu må gøres op med grundforståelsen blandt nogle grupper af motionscyklister: 

- Man må jo forstå, at bare fordi man trækker i cykeltøjet og sætter sig på racecyklen i to timer, er man altså ikke Chris Froome - færdselsreglerne herhjemme gælder stadigvæk, lyder det fra politikommissær Per Lundbæk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Bispeengbuen collage

Politikere giver grønt lys til at rive halvdelen af Bispeengbuen ned

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere