Bred enighed om sydlig vej

Køge og Stevns Kommuner lægger op til et historisk kompromis med egnens største jordbesidder: Vallø Stift, når stregerne til den nye statsvej fra Stevns ud til motorvejsnettet skal tegnes på landkortet.

Derfor har toppolitikere fra de to kommuner været på besøg på Vallø Stift for at forhandle om en linjeføring, som kan præsenteres i fuldstændig enighed over for Folketingets transportudvalg. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det indebærer et kompromis, der kan betyde, at vejen rykker et par kilometer sydligere end hidtil aftalt mellem de to kommuner. Således er Vallø Stifts forslag om en vej, der går fra Hårlev ud til Slimmingevejens udmunding i Vordingborgvej syd for Herfølge nu i spil. Om det bliver denne linjeføring, der går af med sejren, vil de to kommuners borgmestre endnu ikke kommentere.

I Rambølls konsulentrapport fra sidste år kalkuleres der med et trafiktal på blot 2600 biler på den sydlige strækning - kun en brøkdel af de næsten 20.000 biler, der dagligt kører til og fra Stevns gennem det sydlige Køge.

Men i de to kommuners økonomiudvalg påpeges det, at tilgængeligheden til både Vest- og Sydmotorvejen samt muligheden for erhvervsudvikling ved Hårlev kan tælle mere end antallet af biler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere