Alle ansatte med patientkontakt i Region H tilbydes corona-screening

Har ansatte med patientkontakt et ønske om det, tilbyder Region Hovedstaden nu, at de kan blive undersøgt for, om de har udviklet antistoffer mod Covid-19.

Region Hovedstaden vil efter påske tilbyde alle ansatte, der har kontakt med patienter, en screening, som skal afklare, om de har været smittet med Covid-19.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

På baggrund af resultaterne samt et spørgeskema vil regionen undersøge, om hospitalsansatte er mere udsatte sammenlignet med andre borgere, og om man opretholder immunitet mod Covid-19 efter overstået infektion.

- Med screeningen for kan antistoffer vi nu give medarbejderne en afklaring. I begyndelsen af epidemien var der en del medarbejdere, der fulgte retningslinjerne om at blive hjemme med hoste og feber. Reelt set ved vi dog ikke, om de har haft Covid-19. De medarbejdere kan nu får klarhed af, om de har dannet antistoffer mod Covid-19, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Region Hovedstaden skriver, at der på nuværende tidspunkt mangler systematiske screeningsstudier af, hvor mange der har eller har haft Covid-19.

Det betyder, at den reelle andel af smittede, der har et forløb uden symptomer, er ukendt.

- Alle os, der er ansat i sundhedsvæsnet, er i øget risiko for at blive smittet med COVID-19. Vi har derfor i høj grad interesse i at vide, om vi har udviklet antistoffer mod virus. Det gælder af hensyn til patienterne, men også i forhold til os selv og vores familier, siger Kasper Karmark Iversen, professor i akutmedicin på Herlev og Gentofte Hospital, der står i spidsen for gruppen, der skal screene de ansatte.

Med i gruppen er også Henrik Ullum, professor i Klinisk Immunologisk Afdeling på Rigshospitalet og leder af Region Hovedstadens Biobankenhed.

- Studiet vil afklare graden af smitte blandt hospitalsansatte og samtidig give os vigtig information om, hvor mange mennesker, der er smittet uden at få symptomer.

- Når vi samtidig laver tilsvarende undersøgelser af andre befolkningsgrupper, får vi både indblik i den samlede immunitet i landet og den erhvervsmæssige risiko for sundhedspersonale, siger Henrik Ullum.

Region H tilbyder ansatte corona-screening

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere