10-årig dreng kunne være druknet i isvand

Brandvæsenet reddede i går en 10-årig dreng, efter at han var gået gennem isen.

I spisefrikvarteret i går var en flok børn gået væk fra Margretheskolen i Gundsømagle for at lege i en nærliggende mose. Den 10-årig dreng bevægede sig ud på isen, men gik igennem den, og det kunne være gået rigtigt galt, hvis ikke det var fordi, han havnede tæt på en træstamme og kunne hive sig op på den, skriver DAGBLADET Roskilde. 
    
- Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket. Hvis han var væltet i et andet sted, hvor der ikke havde været noget at trække sig op på, kunne han være druknet, siger indsatsleder Michael Bruus fra Roskilde Brandvæsen.
     
Drengen stod i vand til knæene, inden han fik slæbt sig op på stammen. Han havde forsøgt at komme på land selv, men kunne ikke komme gennem isen og måtte derfor vente på træstammen, mens nogle af kammeraterne hentede hjælp på skolen. Pedellen fik tilkaldt brandvæsnet, og da brandfolkene kom, fik de hentet ham ind ved hjælp af stiger og tov. Selv om det endte godt i går, advarer Michael Bruus kraftigt imod at bevæge sig ud på frossent vand.
     
- Isen er overhovedet ikke bæredygtig endnu. Slet ikke i en mose, som ofte er bundløs og fryser senere til end andet vand. Det er nu, børnene synes, det er spændende at teste isen, men jeg kan ikke advare nok imod at gå ud på den, siger han.
     
Den 10-årige dreng, som går i 4. klasse, blev tilset af ambulancefolk på stedet, og hans mor kom med tørt tøj til ham, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere