Her er man plaget af trafikstøj: I dag får problemet sit eget folkemøde

Trafikstøj er stadig et stort problem i hovedstadsområdet. Nu håber arrangørerne bag nyt folkemøde at finde en løsning på den larmende udfordring.

Selvom beboere langs de større veje i Hovedstadsområdet i flere år har kæmpet for mindre trafikstøj, så larmer det stadig.

quote Der er omkring 700.000 boliger i Danmark, der er plaget af trafikstøj og de 300.000 af dem, ligger her i hovedstadsregionen.

Poul Erik Lauridsen, direktør hos organisationen Gate21

Derfor har organisationen Gate21 sammen med en lang række samarbejdspartnere inviteret til stort åbent folkemøde om støj den 1. oktober i Albertslund.

Dagens tema kommer til at være, hvordan man i fællesskab kan finde frem til en løsning på det, der ifølge folkene bag mødet, fortsat er et enormt problem. 

Gate 21 er et partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i Greater Copenhagen, der arbejder for det fælles mål at accelerere den grønne omstilling og vækst.

- Der er omkring 700.000 boliger i Danmark, der er plaget af trafikstøj, og de 300.000 af dem ligger her i hovedstadsregionen. Det mangler vi simpelthen en debat omkring. Vi mangler at få politikerne på Christiansborg til at mødes med kommunalpolitikere, siger Poul Erik Lauridsen, der er direktør hos organisationen Gate21. 

Her er man udsat for støj i vores område: 

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Problemet skal hele vejen til Christiansborg

Ved folkemødet vil arrangørerne åbne for en debat mellem eksperter på området, kommunal- og folketingspolitikere og de beboere, der er plaget af problemet. 

Og håbet med det, er at borgere kan være med til at forme fremtiden indsats mod trafikstøj. Og måske endda direkte påvirke de endelige finanslovsforhandlinger, som påbegyndes, når Folketinget åbner dagen efter, fortæller direktøren fra Gate21. 

- Transportministeren har været ude og sige, at der ikke vil blive afsat flere midler til bekæmpelse af trafikstøj før tidligst i 2021. Og det tror jeg ikke borgerne er enige i, at man skal vente så lang tid på  at handle på det her problem, siger Poul Erik Lauridsen til TV 2 Lorry. 

Folkemødet, som man kan læse mere om her, afholdes den 1. oktober hos Gate21 i Albertslund kl. 14.30 til 19.00. Arrangementet er åbent for alle og ganske gratis. 

Boligområder i vores sendeområde, der er udsat for støj over 65 dB: