Peter Madsens dom går verden rundt

Dagens dom i Københavns Byret er forsidestof over hele kloden

CBS: "Sentenced to life".

Le Monde: "Peter Madsen condamné à la prison à vie".

South China Morning Post: "Sentenced to life".

El Pais: "Cadena Perpetua"

CNN: "Jailed for life"

Klokken 13 i dag blev alverdens øjne rettet mod København, da alle ventede på den bebudede kendelse i retssagen mod Peter Madsen efter drabet på den svenske journalist Kimm Wall i august sidste år. Sagen har siden starten i Københavns Byret haft international bevågenhed - og den opmærksomhed kuliminerede kort tid efter domsafsigelsen, der som bekendt lød på livsvarigt fængsel.

-Den danske opfinder Peter Madsen er blevet dømt til fængsling uden mulighed for benådning for den svenske journalist Kim Walls død i en hjemmelavet ubåd, skriver spanske El País.

Ikke alle havde fået korrekt fat i indholdet af den danske dom:

-Han blev dømt til døden for mordet på den svenske journalist Kim Wall, skriver Italienske Il Giuorno på baggrund af et telegram fra det italienske nyhedsburau ANSA. Siden fik de dog ændret dødsdommen til en livstidsdom.

 
 

BBC havde ingen misforståelser og skriver:

-Han blev fundet skyldig i planlagt drab og seksuelt overgreb, efter at han tidligere har tilstået at have parteret Kim Walls lig ombord på ubåden og derefter kastet hende overbord.

Selvfølgelig har svenske medier dækket sagen intenst, fordi Kim Wasll stammede fra Sverige, men også kinesiske medier og amerikanske medier har fulgt den helt usædvanlige drabssag.

 

 
 

Og det kommer de formentlig til også i de kommende måneder. For dommen i dag blev anket af Peter Madsen og hans forsvarer, og det betyder, at sagen om den svenske journalist og hendes møde med den danske opfinder starter forfra.