Grønkålssalat

Lækker juledagssalat med and, grønkål, æblevinaigrette og rå jordskokker.

Ingredienser til 4 personer

Salat

400 g. plukket andekød

500 g. skyllet og hakket grønkål uden stok

3 vaskede jordskokker i tynde skiver

2 danske økologiske æbler i tynde skiver

50 g. drænet og syltet rødkål

1 håndfuld tranebær eller rosiner

100 g. ristede mandler

1 finthakket rødløg

 

Æblevinaigrette

 

3 spsk. æbleeddike

1 spsk. grovkornet sennep

2 spsk. flydende honning el. 2 spsk. rørsukker

150 ml olivenolie

En sjat vand

Salt og peber

Sådan gør du

1. Pisk i en skål æbleeddike med honning og sennep

2. Tilsæt langsomt olie, indtil der opnåes en ensartet konsistens

3. Tilsæt vand og krydr med salt og peber

4. Vend alt salatfyld med dressing og drys evt. med ekstra mandler

5. Serveres med godt brød og øl

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik