Røverkøb: I dag kan du købe brugt cykel til 600 kroner

I Lyngby-Taarbæk Vidensby får brugte cykler nyt liv. Både danske og internationale studerende kan købe en brugt og istandsat cykel for 600 kroner.

Hvert år samler Nordsjællands Politi en bunke cykler ind, som normalt ville blive kasseret. Men den strategi er lavet om. Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Hvert år samler Nordsjællands Politi en bunke cykler ind, som normalt ville blive kasseret. Men den strategi er lavet om.

´Biketown Showtown´ er et arrangement, hvor både danske og internationale studerende kan købe de selvsamme cykler, som i mellemtiden er blevet istandsat.

Prisen er den nette sum på 600 kroner. 

Cyklerne bliver repareret af elever på TEC i Hvidovre og sælges til studerende, som har brug for en cykel til at transportere sig let rundt i byen. 

Projektet ´Biketown Showdown´ har siden 2014 udviklet sig til et populært cykelmarked i Lyngby med deltagelse af op til flere hundrede elever og studerende. Foto: Lyngby-Taarbæk Vidensby

Projektet ´Biketown Showdown´ har siden 2014 udviklet sig til et populært cykelmarked i Lyngby med deltagelse af op til flere hundrede elever og studerende.

Formålet med arrangementet er at sække fokus på genbrug, bæredygtighed, sundhed, uddannelse, trafiksikkerhed, miljøvenlig transport, øget lokalkendskab og socialt samvær på tværs af uddannelsesinstitutioner.

´Biketown Showdown´ finder sted på Lyngby Torv søndag den 16. september klokken 11.00-14.00.

Fakta om Biketown Showdown

- Salg af brugte, køreklare og lovlige cykler til 600kr/stk - forbeholdt studerende fra danske uddannelsesinstitutioner
− Gratis cykeltjek til alle studerende ved pop-up værksted fra Cyklistforbundet
− Oplysning om sikker trafik, højresvingsulykker og færdselsregler på cykel ved bl.a. Nordsjællands Politi
− Borgerservice pop-up, med særligt fokus på at hjælpe nyankomne internationale studerende.

Læs også Cykeltrafik i hovedstaden blomstrer - men investeringerne følger ikke medTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik