Pjerrot på Bakken går på pension - Her er hans afløser

Bakken har fundet en afløser, når forlystelsesparkens gamle Pjerrot går på pension 22. december.

Hvis man taler om børneunderholdning på Bakken, kan man ikke undgå at komme ind på Pjerrot-figuren - den hvidklædte og hvidsminkede klovn, der gennem årtier har fået børn til at grine og forundres.

Og 22. december går Bakkens Pjerrot gennem 23 år - Kurt Flemming - på pension. Men bare rolig; Bakken bliver ikke Pjerrot-løs.

For i kulissen står skuespilleren Morten Eisner klar og springer ind i rollen, når Kurt Flemming tørrer sminken af for sidste gang.

Morten Eisner er 65 år gammel og blev uddannet som skuespiller på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1978. Han har gennem årene været tilknyttet Betty Nansen-teateret, Det Kongelige Teater, Bellevue-teateret, og så har han været klovn i Cirkus Arena. 

Gøgler af sind

 - Jeg er gøgler af sind og er sammen med min far og min bror kommet på Bakken hele mit liv og har altid været fascineret af Pjerrot-figuren. Det særlige ved Pjerrot er, at han er helt hvid i sit fysiske udtryk, og at man i sit arbejde med figuren derfor må lade alle hans farver komme til udtryk på andre måder.

- Det er et arbejde, jeg glæder mig til at komme i gang med, og jeg ser det som et oplagt skridt i min livslange uddannelse i at optræde på forskellige scener for forskellige mennesker, siger Morten Eisner i en pressemeddelelse fra Bakken.

Historisk figur

Pjerrot-figuren er i den grad en klassisker på Bakken. Selve figuren har mere end 400 år på bagen, og Pjerrot har været en fast del af Bakken i mere end 200 år.

Bakkens første Pjerrot var Giuseppe Casorti, der kom rejsende til det kolde nord fra Italien.

Ifølge Bakkens ledelse var det naturligt at vende sig mod Morten Eisner, da Kurt Flemming fortalte, at han snart ville gå på pension.

- Da Kurt for lidt over to år siden annoncerede, at han ønskede at stoppe som Pjerrot ved udgangen af 2019, var det helt naturligt for os at tage en snak med Morten. Han er skuespiller og en sand gøgler af natur, og så er han kommet på Bakken hele sit liv og har også de senere år optrådt lejlighedsvist på Bakken som Professor Augusto i sin gengivelse af Tribini.

- Morten er en musisk artist og vil derfor også kunne tilføre noget nyt og andet til Bakkens Pjerrot, og det glæder vi os meget til at opleve og præsentere på Bakken i året, der kommer, siger Bakkens direktør, Nils-Erik Winther.

Pjerrot er en travl mand

Der bliver noget at se til, når Morten Eisner til sommer kaster sig over den nye rolle. I løbet af en sommersæson optræder Pjerriot 800 gange, og dertil kommer et stort antal optrædender, når forlystelsesparken holder åbent i efterårs- og juleperioderne.

- Som gøgler kan man nok blive indtægtsløs, men man kan aldrig blive arbejdsløs, for man er hele tiden på for at skabe kontakt til mennesker og underholde dem. Det har altid fascineret mig, og at stå midt på Bakken i øjenhøjde med børn, voksne og barnlige sjæle er lige præcis det, jeg glæder mig allermest til, siger Morten Eisner.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere