Fem gode råd til at undgå indbrud i ferien

I ferierne tager indbrudstyvene på arbejde, og nu hvor Kr. Himmelfart, pinsen og sommerferien nærmer sig, er det et godt tidspunkt at sikre boligen mod ubudne gæster.

Danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud. Foto: Anders Debel Hansen / STF / Ritzau Scanpix

Selvom antallet af indbrud i de seneste år er faldet på landsplan, er problemet stadig til at få øje på.

Ifølge Danmarks Statistik var der i 2018 29.015 indbrud i hele landet, hvoraf de 431 skete i Lyngby-Taarbæk Kommune. I 2019 er der indtil nu sket 142 indbrud i kommunen.

Derfor blev der i dag afholdt et stort borgermøde i Virum Hallen, hvor 600 borgere dukkede op for at få gode, konkrete råd til, hvordan de effektivt kan få tyven til at fravælge deres hjem.

De gode råd kan desuden være med til at lægge en dæmper på den utryghed, som plager mange boligejere.

Rekordhøj utryghed for indbrud

Man ved således fra TrygFondens Tryghedsmåling i 2017, at danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud.

De seneste tal fra 2017 viser, at indbrud gør knap hver fjerde dansker utryg – og er man utryg, går det ud over livskvaliteten.

Du kan se fem gode råd til, hvordan du undgår indbrud længere nede i artiklen.

Borgermødet i Virum Hallen var arrangeret af det Kriminalpræventive Råd, Realdania, Bolius, TrygFonden, Lyngby-Taarbæk Kommune og Nordsjællands Politi.

De 5 indbrudsråd

 1. Bliv Nabohjælper

  Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve – og dermed tryggere for dig. Hils på dem, du møder, og fortæl naboer, hvis du aner uråd. Og ved at bruge Nabohjælp aktivt kan samarbejdet mod indbrud blive mere effektivt. Hent Nabohjælp-app’en, eller læs mere på nabohjælp.dk
   
 2. Tænd lys udenfor, og klip hækken

  Skab god belysning uden for huset. Lys med sensor øger chancen for at tyven bliver set af naboerne, og forstyrres i sit arbejde. Undgå høje træer, hække og mørke gemmesteder omkring dit hjem. Dermed bliver det sværere for tyven at komme uset ind i huset.
   
 3. Gør døre og vinduer svære at bryde op

  Gør det svært for tyven at bryde ind i dit hjem. Brug gode, solide låse, døre og sikrede vinduer. To låse på hoveddøren gør det mere end dobbelt så besværligt for tyven at bryde ind. Og sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde i skur eller garage, så det ikke kan bruges til at bryde ind i huset med.
   
 4. Undgå at købe tyvekoster – brug sikre betalingsformer

  Hvis ingen købte tyvekoster, var der INGEN indbrud. Du er med andre ord med til at nedbringe antallet af indbrud, hvis du undgår at købe stjålne varer. Brug altid MobilePay, eller kig efter NemID hos sælger, når du køber brugt. Begge betalingsformer er knyttet til cpr-nummer, som kan spores tilbage til sælger, og det ønsker kriminelle ikke.
   
 5. Ring 1-1-4, hvis du har mistanke om indbrud

  Politiet kan opklare flere indbrud med din medvirken. Hvis du ser personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller hvis du har haft indbrud, så ring 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for politiets opklaring, og selv mindre detaljer kan være vigtige.

Kilde: botrygt.dkTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik